Sinema Haberleri

MALATYA FİLM FESTİVALİ İÇİN KAMPANYA

04 Ekim 2016 Salı 10:02

Sinemacılar, sanatçılar, gazeteciler, sinema yazarları, akademisyenler ve siyasetçiler 7 yıl gibi kısa bir zamanda ülkemizin en önemli sinema ve sanatsal etkinliklerinden biri olmayı başaran ve gelenekselleşen Malatya Uluslararası Film Festivali’nin, geçerli gerekçe gösterilmeksizin iptal edilmesini protesto ederek, düzenlenmesi amacıyla kampanya başlattı.Kamuoluna yapılan duyuru şöyle:

Biz aşağıda imzası bulunan sinemacılar, sanatçılar, gazeteciler, sinema yazarları, akademisyenler ve siyasetçiler 7 yıl gibi kısa bir zamanda ülkemizin en önemli sinema ve sanatsal etkinliklerinden biri olmayı başaran ve gelenekselleşen Malatya Uluslararası Film Festivali’nin, geçerli gerekçe gösterilmeksizin iptal edilmesini şaşkınlık, üzüntü ve esefle karşıladık.
Malatya Valiliği’nin ve Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği bütün organizasyonlar devam ederken, hazırlık aşamalarının sonuna gelinmiş film festivalinin iptal ediliyor olması sanata duyarsızlıktan başka bir şey değildir. Ayrıca festivalin iptal ediliyor olması, bu yıl onur ödülü verileceği açıklanan Hülya Darcan ve Halil Ergün’e, emek ödülü verileceği açıklanan Belkıs Özener’e, sinemaya ömür harcamış bu değerli sanatçılara yapılacak en büyük ayıptır.
Yıllarca, bu festivalin gelişimi için, kalıcılığı için her türlü desteği vermiş olan aşağıda imzası olan bizler, bir an önce bu karardan vazgeçilmesini umuyoruz.
Malatya Uluslararası Film Festivali’nin, ilk açıklanan tarihte olmasa bile bu sene içinde belirlenen elverişli bir tarihte düzenlenmesini talep ediyoruz.
Ayrıca, tüm sinemaseverleri, meslek birliklerini, sinema sanatçılarını ve akademisyenleri kampanyamıza destek olmaya çağırıyoruz.
Kamuoyuna saygılarımızla.



Diğer Haberler

'TRT İSPANYOLCA' YAYINA BAŞLADI
'TRT İSPANYOLCA' YAYINA BAŞLADI
26 Nisan 2024 Cuma 21:15

YILMAZ GÜNEY'İN SON FOTOĞRAFI YAYINLANDI
YILMAZ GÜNEY'İN SON FOTOĞRAFI YAYINLANDI
25 Nisan 2024 Perşembe 08:52

OSCAR'A YENİ KURALLAR GELDİ
OSCAR'A YENİ KURALLAR GELDİ
24 Nisan 2024 Çarşamba 14:12

'NETFLIX FİLMİMİ ALMADI, KADER UTANSIN'
'NETFLIX FİLMİMİ ALMADI, KADER UTANSIN'
24 Nisan 2024 Çarşamba 12:44

NURİ ALÇO TABURCU OLDU
NURİ ALÇO TABURCU OLDU
24 Nisan 2024 Çarşamba 12:39