Sinema Haberleri

KUNTA KİNTE DÖNÜYOR

04 Mayıs 2015 Pazartesi 07:59

Amerikan 20´nci yüzyıl edebiyatının en önemli romanlarından "Kökler," 38 yıl sonra yeniden beyazcamda. Siyahi Amerikalı Alex Haley´in kendi atalarından esinlenerek yazdığı "Kökler: Bir Amerikan Ailesi´nin Hikâyesi" yeniden dizi film olacak. Türkiye dâhil 1970´li yıllarda tüm dünyada ilgiyle izlenen dizi filmde, 1767´de Afrika´daki Gambiya´dan köle tüccarları tarafından kaçırılıp Amerika´ya götürülen Kunta Kinte isimli siyahinin hayatı anlatılıyor.

2016´DA ABD´DE VİZYONA GİRECEK
Amerika´da köle olarak satılmasının ardından hayatı aşağılamalar içinde geçen Kunta Kinte, özgürlük mücadelesi veriyor. Kendisine verilen "Toby" ismini kullanmayı reddeden Kunta Kinte´yi anlatan Alex Halley, kitabıyla siyahilerin zorlukla geçen hayatlarını ve yaşam mücadelesini tüm dünyaya duyurmuştu. Yeni dizinin 2016´da yayına girmesi bekleniyor. Dizinin yapımcı şirketi, hangi oyuncuların yer alacağı ve kaç bölüm olacağı konusunda henüz bir açıklama yapmadı. Ancak dizinin yapımcıları arasında, 1977´de çekilen TV dizisinde Kunta Kinte´yi canlandıran ünlü aktör LeVar Burton da yer alacak.

TÜRKİYE´NİN DE KALBİNİ KAZANMIŞTI
Kökler 1977´de ABC kanalında gösterime girmiş ve reyting rekoru kırmıştı. Yapım, ülkenin en çok izlenen dizisi olarak televizyonculuk tarihine geçmişti. Türkiye´de TRT´de de yayımlanan dizi, Türk halkının hafızasında yer etmiş efsane yapımlar arasında yer almıştı. Dizi, ABD´de 37 Emmy ödülüne aday gösterilmiş ve dokuzunu kazanmıştı.

´YENİ NESİL BU ÖYKÜYÜ BİLMİYOR´
Kariyerinin "Kökler" dizisiyle başladığını hatırlatan LeVar Burton "Amerika´nın bu en büyük hikâyesini yeni nesil için yeniden hazırlamakla gurur duyuyoruz" dedi. "Bu adaptasyonun bir parçası olmaktan çok mutluyum diyen Burton şöyle devam etti: "Özelikle gençlerden oluşan büyük bir kitle maalesef Kökler´i bilmiyor. ABD tarihinde önemli bir yer alan bu öyküyü tekrar gündeme getirmenin tam zamanı olduğunu düşünüyorum."
SABAH/03.05.2015 ÖZGÜN HABERE GİDİN



Diğer Haberler