Sinema Haberleri

KEN LOACH: 'UMUT POLİTİK BİR MESELEDİR'

27 Mayıs 2023 Cumartesi 11:26

76. Cannes Film Festivali'nde bulunan ünlü yönetmen Ken Loach, ‘Umut politik bir meseledir. Bir şeyleri değiştirebileceğini düşünüyorsan umut edersin. Gücüne inanmıyorsan, çaresizsin demektir’ dedi.

17 Haziran'da 87. yaş gününü kutlayacak İngiliz yönetmen, fabrikaların kapandığı, Kuzey Doğu İngiltere'deki bir pubın adını verdiği yeni filmi The Old Oak için bulunduğu 76. Cannes Film Festivali’nde medyayla yaptığı toplantıda sorulara yanıt verirken, ‘Bugünün en önemli üç sözü güç, dayanışma, direniştir. Aynı zamanda farkındalık kazanmak, durumumuzu bilmek ve anlamak için mücadele etmemiz gerekmektedir. Organize olmanız için bir programınız olmalıdır. Çünkü program gücü değiştirir, işçi sınıfına devreder ve büyük ekonomik güçlerin elinden alır. Dijital toplumun insanları birbirinden uzaklaştırdığına inanıyorum. Bu da görevimizi daha zorlaştırıyor.’ dedi.

The Old Oak, Suriyeli mültecilerin köye gelmesinin ardından kapatılmakla tehdit edilen bir barın sahibi TJ Ballantyne'in hikayesini anlatıyor. TJ,  Suriyeli genç bir kadın olan Yara ile tanışır. Köyün üzerine çöken gerilimlere ve önyargılara rağmen iki karakter arasında beklenmedik bir dostluk doğar.



Diğer Haberler

ANKARA'NIN JÜRİLERİ BELLİ OLDU
ANKARA'NIN JÜRİLERİ BELLİ OLDU
20 Ekim 2025 Pazartesi 13:26

BRIGITTE BARDOT HASTANEYE KALDIRILDI
BRIGITTE BARDOT HASTANEYE KALDIRILDI
17 Ekim 2025 Cuma 21:27

EBRU BAKİ'NİN YENİ ADRESİ BELLİ OLDU
EBRU BAKİ'NİN YENİ ADRESİ BELLİ OLDU
16 Ekim 2025 Perşembe 17:59

ARİF ERKİN YAŞAMINI YİTİRDİ
ARİF ERKİN YAŞAMINI YİTİRDİ
16 Ekim 2025 Perşembe 17:52

ANKARA'NIN KISA FİLMLERİ BELLİ OLDU
ANKARA'NIN KISA FİLMLERİ BELLİ OLDU
15 Ekim 2025 Çarşamba 15:23