Sinema Haberleri

İRFAN DEMİRKOL: ´SİNEMACILAR İSTANBUL´DAN ANKARA´YA DA YÜRÜSÜN´

18 Nisan 2015 Cumartesi 15:00

26. Ankara Uluslararası Film Festivali´ni düzenleyen Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İrfan Demirkol, sinemacılara açık mektup yayınlayarak sansüre karşı İstanbul´dan Ankara´ya yürümelerini istedi:

SANSÜRE KARŞI ÖZGÜR SİNEMA!

Sevgili Sinemacı Dostlarım,
AUFF´de programa aldığımız Bakur isimli filmimiz ile Belgesel Yarışmadaki 16 filmimize, Kısa Yarışmadaki 31 filmimize karşı yapılan tüm engellemelere karşı elimizden gelen herşeyi yapmaya çalıştık/çalışıyoruz.


Tüm yaratıcıların özgürce yaptığı filmler, hiçbir sansüre uğramadan sinema salonlarında ve festivallerde yine özgürce seyircisi ile buluşabilmelidir.

Sizlerle aynı düşünceleri gönülden paylaşıyorum.

Ancak, bu durumun suçlusu, sadece Ankara Film Festivali´ymiş gibi kampanyalar yapılmaktadır. Festivalimiz; engellenmeye, ortadan kaldırılmaya, maalesef satın alınmaya çalışılmaktadır.

Biz, Mahmut Tali Öngörenlerin, Aziz Nesinlerin başlattığı festivalimizi en iyi şekilde yapacağız. "Çöldeki Vaha" yı yaşatacağız.

Bugün yapacağınız 0.28 km ( 490 adımlık) Sansüre Karşı Özgür Sinema! yürüyüşünüzü destekliyorum.

Akşam bir parkta seyirci olarak izleyeceğiniz "Yollara Düştük" belgeselindeki Onurlu Sinema Emekçilerinin direnişine saygı duyarak,
daha önce de önerdiğim gibi, istediğiniz zaman sizleri İstanbul´dan Ankara´ya yürümeye davet ediyorum.

Sadece Bakur değil, sadece Emek değil, sadece bu sansür değil.

Tüm yasaklanan filmler için, tüm kapanan sinema salonları için, sinemadaki tekelleşme için, tüm bağımsız film ve salonlar için, SİYAD gecesinde bana yapılan sansür için sizleri Ankara´ya bekliyorum.

Ben ve dileyen sinema izleyicileri, sizleri Ankara girişinde çiçeklerle bekliyor olacağız.

Sevgi ve saygılarımla.
İrfan Demirkol-Sinemacı



Diğer Haberler