Sinema Haberleri

İKİ İLÇEDE MAHSUN KIRMIZIGÜL´ÜN FİLMİ YASAKLANDI

31 Ocak 2017 Salı 15:12

Mersin Anamur Belediye Başkanı MHP’li Mehmet Türe, Mahsun Kırmızıgül’ün senaryosunu yazıp yönettiği ve başrolünde oynadığı ’Vezir Parmağı’ filminin ilçedeki sinema salonunda oynatılmasına izin vermeyeceğini duyurdu. Kayseri Develi Belediye Başkanı AKP´li Mehmet Cabbar da filmin ilçede gösterilmeyeceğini söyledi.
Mehmet Türe şöyle konuştu: "PKK terör örgütüne sempati ile bakan, PKK terör örgütüne ’terör örgütü’ diyemeyen ve operasyonlara karşı gelen, Türkiye Cumhuriyeti’ni suçlayan bu ve bunun gibi sanatçılara bizim de bir tavrımız, bir sözümüz olacaktır. Bu nedenle Anamur Belediye Sinema Salonu’nda Vezir Parmağı filmi gösterilmeyecek. Sadece bu değil, bunun gibi filmlerin Anamur Belediye sınırları içerisinde oynamaları mümkün değil. Amacımız bir mesaj vermek."
Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, sosyal medyada yaptığı açıklamada, "Medyada reklamı gösterilen ve bizlerin milli, manevi değerlerine ters olan, ecdadımızla adeta dalga geçen sahneleri ve senaryosu olan Mahsun Kırmızıgül’ün Vezir Parmağı adlı filmi, belediyemiz sinema salonunda kesinlikle ve kesinlikle gösterime girmeyecektir. Bu ve benzeri örf, adet, gelenek, görenek ve ahlaki hassasiyetlerimize ters filmler, biz yönetimde olduğumuz sürece Develi Belediyesi Sinema Salonunda gösterime girmeyecektir” dedi.



Diğer Haberler