Sinema Haberleri

İFSAK 21. ULUSAL KISA FİLM FESTİVALİ 16-17 MAYIS´TA

16 Mayıs 2015 Cumartesi 18:46

21. İFSAK Ulusal Kısa Film Festivali´nde; tek seçiciliğini Hüseyin Karabey´in
yaptığı 35. İFSAK Kısa Film Yarışması´nın ön elemeyi geçen filmlerinin gösterimi yapılacak. Festival, Beyoğlu´nda Tiyatro Gerçek, Maya Cüneyt Türel Sahnesi´nde sanatseverlerle buluşacak. Ön elemeyi geçen filmlerin gösteriminin yapılacağı organizasyonda; İFSAK Kısa Film
Atölyesi´nde Rıza KIRAÇ ve öğrencilerinin çektiği "Arabesk" adlı kısa filmin gösterimi, yine İFSAK Kısa Film Atölyesi´nden Cem Başeskioğlu ve öğrencilerinin çektiği "Melahat´ın Son Akşam Yemeği" filmi gösterilecek.
Aynı zamanda moderatörlüğünü Yönetmen Rıza Kıraç´ın yapacağı Ruhi Sarı ile "Sansür" söyleşisi, "Eski Koltuklar" adlı Kısa Film´in Yönetmeni Tanju Berk ile yapılacak "Kısa Film Çekmek Üzerine" adlı söyleşi de festival kapsamında yer alacak.
İFSAK 21. Ulusal Kısa Film Festivali´nde gelenek bozulmayarak 35. İFSAK Ulusal Kısa Film Yarışması´nın dereceye giren filmleri ödül töreninde açıklanacak. Töreninin ardından dereceye giren filmlerin gösterimi yapılacaktır. İki yıldan bu yana verilen Sinema Emek Ödülünü ise bu yıl Sinemanın gerçek emekçilerinden Sönmez Yıkılmaz´a sunulacak.



Diğer Haberler