Sinema Haberleri

IF´İN YARIŞMA FİLMLERİ AÇIKLANDI

08 Ocak 2018 Pazartesi 14:10

İş Bankası Maximum Kart ana partnerliğinde 15 Şubat 2018 tarihinde başlayacak 17. !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin 5.000 Amerikan Doları para ödüllü Uluslararası Keş!f Yarışması’nda yarışacak yönetmenler belli oldu. 12 ülkeden 9 filmin gösterileceği yarışmada jüri, “yılın en ilham veren yönetmeni”ni seçecek! İlk ya da ikinci filmini yönetmiş yönetmenlerin filmlerinin yarıştığı Keş!f bölümünde, ABD, Avustralya, Brezilya, Estonya, Fransa, Güney Afrika, Gürcistan, İran, İsveç, Lüksemburg, Portekiz ve Türkiye’den 9 film yer alıyor.

Genç kadın yönetmenleri keşfedin!
Uluslararası Keş!f Yarışmas´ndaı bu yıl da genç ve başarılı kadın yönetmenlerin varlığı dikkat çekiyor. Shevaun Mizrahi’nin Locarno’nun Günümüz Sinemacıları bölümünden Özel Mansiyon Ödülü’nü kazanan, Türkiye ve ABD ortak yapımı filmi “Distant Constellation/Uzak Evren”, İranlı Sadaf Foroughi’nin Toronto’dan FIPRESCI Ödülü ile onur mansiyonu kazanmış ilk uzun filmi “Ava”; kısalarıyla pek çok ödül toplamış Alman yönetmen Helena Wittmann’ın Venedik’te yarışmış ilk uzun filmi “Drift/Sürüklenme”, Güney Afrikalı Jenna Cato Bass’ın çılgın bir yolculuğu konu alan filmi “High Fantasy / Aşkın Fantezi”; Gürcistanlı Ana Urushadze’nin Saraybosna’da en iyi film ve Cineuropa Ödülü’nü kazanan, Locarno’dan en iyi ilk uzun film ve genç jüri ödüllerini alan ilk uzun filmi “Scary Mother/Korkunç Anne” ve İsveçli Rojda Şekersöz’ün Duhok’tan en iyi film, en iyi kadın oyuncu ödüllerinin yanı sıra, Göteborg’dan Angelo ve seyirci ödüllerini, Norveç’ten de FIPRESCI Ödülü’nü kazanan “Beyond Dreams Rüyaların Ötesinde” seyirciyi geleceğin yaratıcı kadın yönetmenleriyle tanıştırıyor.

Brezilya’dan Portekiz’e yönetmen keşfi
Brezilyalı João Dumans ve Affonso Uchoa ikilisinin Rotterdam ve San Sebastián‘da yarışan ilk uzun kurmacaları “Araby/Arap”, Bertrand Mandico’nun festivallerin en çok konuşulan filmlerinden birine imza attığı “Les Garçons Sauvages/ Vahşi Oğlanlar” ilePortekizli Pedro Pinho’nun Cannes’ın Yönetmenlerin 15 Günü bölümünden FIPRESCI Ödülü dahil pek çok festivalden ödüllerle dönmüş ikinci uzun filmi “The Nothing Factory/Hiçlik Fabrikası”, Uluslararası Keş!f Yarışması’nın merakla beklenen diğer yapıtları.

Biletler 2 Şubat’ta!
İş Bankası Maximum Kart’ın 6. kez ana partnerliğinde ve Mars Cinema Group ortaklığında gerçekleşecek !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali’nin programı 18 Ocak’ta açıklanacak ve biletler 2-4 Şubat tarihlerinde İstanbul için, 23-25 Şubat tarihlerinde de Ankara ve İzmir için% 10 indirimle, İş Bankası Maximum Kart sa-hiplerine ise %20 indirimle ön satışa çıkacak.



Diğer Haberler