GALATAPERFORM ´FİLM SENARYOSU ATÖLYESİ´Nİ SÜRDÜRÜYOR
´Yeni Metin Yeni Tiyatro´ projesiyle pek çok oyun yazarını tiyatro dünyasına kazandıran GalataPerform, film senaryosu atölyesini sürdürüyor, yeni senaristlerin doğmasına öncülük ediyor.
GalataPerform´da,10 hafta boyunca devam edecek olan atölyede, Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku filminin senaristlerinden Ceyda Aşar eğitim verecek. Atölye, teorik bilgilerle yetinmeyerek yazmaya yönelik temrinlerle ilerleyecek. Sinema filmi fikri ya da hikâyesi olanlar ise atölye süresince, birebir çalışmalarla bunu geliştirme olanağı bulacak. Ünlü konuklarla “yapımcının, yönetmenin ve oyuncunun bakış açısıyla senaryo” konulu sohbetler de gerçekleşecek.
KONUKLAR
Yönetmen Özcan Alper (Sonbahar, Gelecek Uzun Sürer)
Yapımcı Marsel Kalvo (Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku, Köksüz, Ses, Balık ve Başka Sinema oluşumu)
Oyuncu Ayça Damgacı (Gitmek, Yozgat Blues, Gece, Aramızda Kalsın)
Yönetmen Erdem Tepegöz (Zerre)
TAKVİM:
27 NİSAN- 29 HAZİRAN 2015
GÜN/SAAT: Her Pazartesi 19.00- 22.00
ÜCRET: 875 TL (2 ödemede)
750 TL (ön ödeme ve peşin)
YER: GALATAPERFORM.
Büyük Hendek Cad. No: 21/1
Galata Kuledibi 34420 Beyoğlu
İRTİBAT: 90 212 243 99 91
0530 260 2524
[email protected]
www.galataperform.com
www.galataperform.com/galataperform-sinema-atolyesi/
CEYDA AŞAR KİMDİR?
1975 doğumlu Ceyda Aşar, Bahçeşehir Üniversitesi Sinema ve Televizyon Yüksek Lisans Bölümü’nden mezun oldu. Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku isimli sinema filminin hikâyesine ve senaryosuna yönetmen Çiğdem Vitrinel ile birlikte imza attı. Başrollerinde Erdal Beşikçioğlu ve Sezin Akbaşoğulları’nın yer aldığı film, 12 Aralık 2014’te vizyona girdi. Küçük Bir Hata/Failure isimli uzun metraj film senaryosu !f Sundance Screenwriters’s Lab’e, 2014 yılında Türkiye’den seçilen üç projeden biri oldu. Ceyda Aşar ayrıca, sinema dergisi Empire’ın Genel Yayın Yönetmeni olarak görev yaptı. SİYAD (Sinema Yazarları Derneği) üyesi olarak Milliyet Sanat Dergisi’nde, Radikal Gazetesi’nde, arkapencere.com, sinemamuzik.com sitelerinde ve Uluslararası İstanbul Film Festivali için sinema yazıları ve röportajları kaleme aldı. Çeşitli ulusal film festivalinde jüri üyesi olarak görev yaptı. 2013 yılında Ankara Cermodern’de altı haftalık “Film Analizi ve Sinema Eleştirmenliği” eğitimi verdi. SİYAD ve SENARİSTBİR Meslek Birliği üyesidir. Kadınlar Tuvaleti isimli öykü kitabı bulunan Aşar, öykü ve roman çalışmalarını da sürdürmektedir.
ATÖLYE KATILIMCILARINDAN YORUMLAR
“GalataPerform´da geçirdiğim 10 hafta benim için çok verimliydi. Sinema mezunu olmama rağmen senaryo hakkında bu kadar az bilgim olduğunun farkında değildim.”
Beril Bozdere, 35.
“10 hafta boyunca yazmanın ve üretmenin keyfini yaşadığım, konusuna çok hakim olan Ceyda Aşar’ın, katılımcılarla birebir çalıştığı, tadı damağımda kalan bir atölye oldu.”
Hande Turan, 30.
“Zamanı verimli kullandığımız ve oldukça değerli yöntem, temrin ve teorik bilgiler öğrendiğimiz, perspektif kazandığımız bir atölye oldu.”
Eren Can Sinecan, 26.
“Bu atölyeye, hayal ettiklerimize, hissettiklerimize, yitirdiklerimize, düşlediklerimize, ‘yeniden doğması’ için usulca ve samimiyetle dokunduğu için teşekkür ederim.”
Rezzan ÖZGEN, 32
“Seyrin derinliğini görebilme, görebildiğini yazıya yansıtabilme tekniğini kavratan bir atölyeydi.”
Yeşim Günay, 52.