Sinema Haberleri

FIBRESCI JÜRİSİ DE FESTİVALDEN ÇEKİLDİ

14 Nisan 2015 Salı 18:11

´Bakur´ belgeselinin Kültür Bakanlığı tarafından gösteriminin engellenmesinin ardından, Uluslararası Eleştirmenler Birliği (FIPRESCI) Jürisi de İstanbul Film Festivali´ndeki görevlerinden çekildiğini duyurdu. Jürinin açıklaması şöyle:

"34. İstanbul Film Festivali FIPRESCI jürisi olarak, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından uygulanan sansüre maruz kalmış olan Türkiye sinema camiasıyla ve 30 yıldan fazladır hem ulusal hem uluslararası bağımsız yapımlar için etkin bir gösterim platformu olan, Türkiye´nin en önemli sinema etkinliği İstanbul Film Festivali ile dayanışma içinde olduğumuzu duyururuz.

Ulusal festivallerde gösterilen yerli filmlerin resmi bir belge almasını zorunlu kılan ve istendiğinde sansür ya da politik baskı aracı olarak kullanılabilen yasal düzenlemeye kuvvetle karşı çıkıyoruz. Türkiye´deki sinemacılar ve festivaller T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın uyguladığı sansürden zarar görmektedir.

Sonuç olarak, Uluslararası Fiilm Eleştirmenleri Birliği (FIPRESCI) jürisi, 34. İstanbul Film Festivali´nden çekilme kararı almıştır. İnanıyoruz ki İstanbul Film Festivali Türkiye´de bağımsız sinemayı desteklemeye devam edecektir.

Alexander Grozev
Sasja Koetsier
Giovanni Ottone
Antti Selkokari
Senem Erdine
Şenay Aydemir.



Diğer Haberler