Sinema Haberleri

FESTİVALDEN ´ALTIN PORTAKAL´ ADI ÇIKARILDI

10 Temmuz 2015 Cuma 16:51

A7 Haber sitesinde Kudret Çelen ile Mühübe Demirbaş imzasıyla yayınlanan haberde Türkiye´nin en uzun soluklu sinema feslivali Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali´nin isminin Uluslararası Antalya Film Festivali olarak değiştirildiği bildirildi.
Antalya Altın Portakal Film Festivali´nin 52´inci yılında resmi internet sitesinde isim değişikliğine gidilmesi dikkat çekti. Festival logosunun da yer aldığı bölümden "Altın Portakal" ibaresi atıldı.
A7 Haber´in edindiği bilgiye göre isim değişikliğinin gerekçesi Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali´ni ulusal ve uluslararası olarak ikiye ayırmak yerine Cannes Film Festivali gibi aynı festival organizasyonu içinde bütün filmlerin yarışacak olması.Yani Uluslararası Antalya Film Festivali´nde artık hem ulusal hem de uluslararası filmler aynı kategoride yarışacak.
Ayrıca Ulusal Kısa Film Yarışmaları´nın da Uluslararası Antalya Film Festivali organizasyonundan ayrılacağı iddiası da sinema dünyasında konuşulan bir diğer konu.



Diğer Haberler