Sinema Haberleri

DÜNYANIN EN ÜNLÜ FOTOĞRAFÇISI İSTANBUL´DA DAYAK YEDİ

15 Şubat 2017 Çarşamba 11:41

Hürriyet Gazetesi´nin haberine göre, dünyanın en tanınan fotoğraf sanatçılarından Brezilyalı Sebastiao Salgado, büyük sekiz metropolü fotoğraflama projesi kapsamında geldiği İstanbul´dan tandon yırtığıyla geri döndü. Dün Fransa´da ameliyat olan ünlü fotoğrafçı, Nisan ayında tekrar İstanbul´a gelip çalışmasını tamamlayacak..
Utanç verici olay geçen Pazar günüTarlabaşı semt pazarında meydana geldi. Saat 15:30 sıralarında çevirmeni Ali Işıngör´le beraber fotoğraf çalışmaları yapmak için semt pazarına giren Salgado çekimlerin sürdürürken bir tezgahtarın sözlü tacizine uğradı. Daha sonra dayak yedi.
Olayın görgü tanığı olan Ali Işıngör olayı şöyle anlattı: ’’Çekim sırasında bir pazarcı müşterilerini kaçırdığımızı söyleyip tezgahının önünden çekilmemizi istedi. Uyarı tarzı çok kabaydı. Gerekli yerlerden izin aldığımızı, sadece birkaç kare daha çekip ayrılacağımızı söyledik. Tezgahtar Salgado´nun üzerine yürüdü ve itmeye başladı. İtişme sırasında 5 - 6 kişi oluverdiler. Polis çağırmak için bağırdık. Tezgahtar, polis de devlet de benim, diyerek vurmaya başladı. Salgado´yu yerde sürüdüler. Halkın araya girmesiyle kurtarabildik.’’.
Salgado bu olaydan sonra gittiği Alman Hastanesi´nde tedavi gördü.
Salgado, son yıllarda nüfusu hızla artan sekiz metropol üzerine geniş kapsamlı bir proje yürütüyor. Şangay, Manila, Mexico City, Kahire, Sao Paolo´daki yaşamı görüntüleyen Salgado, geçen ayın sonunda İstanbul´u fotoğraflamak üzere ülkemize gelmişti. İki hafta boyunca kenti fotoğraflayan Segado, çalışmasını tamamladıktan sonra Bankok ve Dakka´ya geçecek, daha sonra sergi hazırlıklarına başlayacaktı.
Salgado´nun sanatının anlatıldığı Toprağın Tuzu filmi 2015´te Türkiye´de gösterime girmişti.




Diğer Haberler