Sinema Haberleri

DİJİTÜRK´ÜN YENİ SAHİBİ BELLİ OLDU

17 Nisan 2015 Cuma 11:36

2013 yılında TMSF´ye geçen Digiturk´ün satışında sona gelindi. Ocak ayında görüşmelerin durduğu iddia edilen Katarlı Bein Media Group ile el sıkışıldı, önümüzdeki günlerde de imzaların atılacağı belirtildi.

Star Gazetesi´nde yer alan habere göre; satışın şirketin toplam değeri 1-1.2 milyar Dolar arasında bir rakam üzerinden yapıldığı kaydedildi. Digiturk´ün yüzde 53´ü ABD´li Providence fonu, yüzde 47´si ise eski sahibi Mehmet Emin Karamehmet adına Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu´nun (TMSF) kontrolünde. ABD´li şirketin satış görüşmelerini tamamladığı belirtilirken, onay mevkii olan TMSF´de imzaların atılacağı kaydediliyor. Anlaşmanın Digiturk hisselerinin tamamı konusunda yapıldığı belirtildi.

3.3 MİLYON ABONESİ VAR

Katar merkezli medya grubu Al-Jazeera bünyesindeki Bein Media Group, Bein Sports kanalı ile Avrupa, Asya ve ABD´de faaliyet gösteriyor. Digiturk´ün abone sayısı, 3.3 milyon düzeyinde bulunuyor. BTK verilerine göre Türkiye´deki uydu platform hizmetlerinin toplam yıllık gelirinin büyük payını Digiturk alıyor. Şirket, TMSF´ye geçtikten sonra, Doğan Yayın Holding Digiturk´ün yüzde 53´üne 742 milyon dolarlık bağlayıcı olmayan bir teklif vermişti. Digiturk, 2016-2017 sezon sonuna kadar Türkiye futbol liginin yayın haklarını elinde bulunduruyor. STAR GAZETESİ



Diğer Haberler