Sinema Haberleri

CAN AKBEL YAŞAMINI YİTİRDİ

22 Şubat 2015 Pazar 19:07

TRT´nin televizyon haberciliğinde önemli bir yer olan spiker ve habercilerden Can Akbel yaşamını yitirdi. TRT televizyonunun tek kanallı döneminde günün sonunda Güne Bakış adlı programı sunan Akbel için bugün13.30´da, TRT İstanbul Bölge Müdürlüğü Radyoevi´nde tören yapılacak. Akbel´in cenazesi, daha sonra Bebek Camii´nde kılınacak ikindi namazının ardından Çengelköy Mezarlığı´nda toprağa verilecek.

AKBEL KİMDİR?

İzmir´de 1934´te doğan Akbel, 1952´de Ankara Atatürk Lisesi´nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi´nde öğrenim görürken 1954-1956´da Ankara Radyosu´nda spiker olarak mesleğe adım atan Akbel, daha sonra meslek eğitimi için Almanya´ya gitti.

Kayzer Wilhems Üniversitesi´nden mezun olduktan sonra Batı Almanya Radyo-Televizyonu´nda bir yıl staj gören Akbel, Köln kentinde Federal Basın Dairesi, Almanya´nın Sesi Radyosu ve kurucusu olduğu WDR Türkçe Bölümü yayın müdürlüğü görevlerinde bulundu.

Akbel, Türkiye´ye döndükten sonra, 1968´de TRT´de, redaktör- spiker olarak çalışmaya başladı. 1999´da emekliye ayrılan Akbel, Bahçeşehir Üniversitesi Sinema-TV Bölümü´nde öğretim görevlisi olarak deneyimlerini gençlerle paylaştı.



Diğer Haberler