Sinema Haberleri

BERLİN´DE BİZİM SİNEMACILARDAN BARIŞ ÇAĞRISI

14 Şubat 2017 Salı 23:15

67. Berlin Film Festivali için kentte bulunan Türkiyeli sinemacılar, meslektaşlarını sansüre, baskıya ve savaş politikalarına karşı barış için dayanışmaya çağırdı. Avrupa Film Pazarı binasında Barış için Sinemacılar imzasıyla Türkçe, İngilizce ve Kürtçe olarak yapılan açıklama şöyle:
“Türkiye’de siyasi iktidar, süregelen baskıya, sansüre, hak ihlallerine Hayır diyen, devlet şiddetine karşı barış talebinde bulunan herkese savaş açmış durumda. OHAL’le birlikte gazeteciler ve milletvekilleri hapsedildi, çıkarılan KHK’larla barışı savunan akademisyen ve kamu emekçileri görevlerinden hukuksuz biçimde ihraç edildi, temel haklarından mahrum bırakıldı. Sinemacılar da bu baskıdan payını kara listeye koyularak ve sanatsal faaliyetleri kısıtlanarak alıyor.
Biz 67. Berlin Film Festivali’nde bir araya gelen Türkiyeli sinemacılar olarak ilk sözümüz olan barış çağrısını yineliyor, dünyadaki tüm meslektaşlarımızı sansüre, baskıya ve savaş politikalarına karşı dayanışmayı büyütmeye çağırıyoruz.” gazeteduvar.com.tr



Diğer Haberler