Sinema Haberleri

ARKA PENCERE MECMUA´NIN İKİNCİ SAYISI ÇIKTI

29 Aralık 2017 Cuma 22:00

Aylık sinema dergisi Arka Pencere Mecmua´nın ikinci sayısı yayınlandı. Kapağında Cem Yılmaz´a yer veren Arka Pencere´nin yeni sayısını, derginin yazı işleri şöyle anlatıyor:

İlk sayıda “Nefesimiz Kesilene Kadar” demiştik, belli ki nefesimiz çabuk kesilmeyecek! Arka Pencere Mecmua’nın ilk sayısına gelen tepkiler, böylesi bir popüler sinema dergisine ihtiyaç olduğunu kanıtladı bize. En büyük eleştiri kalemini oluşturan ‘yerli içerik eksikliği’ni ikinci sayıdan itibaren doldurmaya başladık. Cem Yılmaz, Onur Saylak ve Ahmet Mümtaz Taylan söyleşilerini ‘iyi niyetli’ birer adım olarak düşünelim... Arka Pencere Mecmua’nın Ocak 2018 sayısı bayilerde!

Açıkçası, Arka Pencere’nin ilk sayısı için aldığımız hem olumlu hem olumsuz tepkiler bize bu işe soyunurken saplanıp kaldığımız bir fikrin ne kadar doğru olduğunu gösterdi: Böylesi bir popüler sinema dergisine gerçekten ihtiyaç varmış!

Hem siz okuyucularımızdan hem sektörden hem sinema yazarı dostlarımızdan aldığımız geri dönüşler, Arka Pencere’nin sinema ortamımızda yarattığı heyecan, elbette daha ilk sayıdan omuzlarımıza da ağır bir yük bindirdi. Bağımsız olarak çıktığımız bu yolda, her sayıda bir tuğla ekleyerek, çok daha iyi bir sinema dergisi çıkarmayı hedefliyoruz.

Ve işte karşınızda “Arif V 216” kapaklı ikinci sayımız...

İlk iki sayı kapağımızın fantastik soslu bilimkurgular olması tümüyle vizyon takviminin bize küçük bir şakası, kaderin mütevazı bir cilvesi oldu. Her ikisi de janra çok farklı pencerelerden bakan bu iki film, inanıyoruz ki, ilk iki sayımızın kapaklarına çok yakıştılar.

Kapağımızı bu sayıda Arif’in ‘sevimli iddialılığı’na yakışan bir pozu süslüyor. Fotoğraf Mehmet Turgut’un objektifinden çıktı. Türkiye’nin en komik adamıyla Murat Özer görüştü ve söyleşiden tam anlamıyla ‘Cem Yılmaz Evreni’nin şifreleri çıktı.

Son yıllarda sakin tabiatlı oyunculuğuyla tanıdığımız Onur Saylak’ın ilk yönetmenlik denemesi “Daha” bu ay derinlemesine baktığımız ikinci Türk filmi oldu. Hem Onur Saylak’la hem de setin ‘ağır abisi’ Ahmet Mümtaz Taylan’la Ebru Çeliktuğ görüştü. Muhsin Akgün’ün stüdyosunda ve makinesinin flaşları eşliğinde...

Derginin sonlarına doğru rastlayacağınız 2018’den Merakla Beklediğimiz 60 Film dosyamız, yeni yılda hem size hem bize bir vizyon haritası sunması amacıyla İlhan Yurtsever tarafından hazırlandı. Merakla beklediğimiz ödül avcısı, gişe canavarı veya gizli hazine niteliğindeki bu filmler yeni yılda kesinlikle radarınıza takılacak. 2018 ajandanızı bu dosyaya bakmadan doldurmayın!

Vizyon programında klasik son dakika değişiklikleri olmazsa, Ocak 2018’de 23 filmin gösterime girmesini bekliyoruz. Bunların yedisi Türk filmi olacak. ‘Vizyonda’ sayfalarımızda öne çıkanlar: Spielberg’ün yeni filmi “The Post”, Arjantinli aktör Ricardo Darín’in karizmasına yaslanan politik gerilim “Zirve” (La Cordillera), Liam Neeson ile Jaume Collet-Serra’nın dördüncü birliktelikleri “Yolcu” (The Commuter), bu sene Oscar’da animasyon dalının favorisi yeni Pixar harikası “Coco”, Kate Winslet ile Idris Elba’yı dağda mahsur bırakan “Aramızdaki Sözler” (The Mountain Between Us), bu sene Yabancı Dilde En İyi Film dalında Oscar’a aday olması beklenen Zvyagintsev filmi “Sevgisiz” (Nelyubov) ve Morrissey’in gençliğini anlatan “İngiltere Benim” (England Is Mine)... Ayrıca yine bu sayıda tam 21 filmin eleştirisi var...

Okuya okuya bitiremeyeceğinizi umduğumuz bir sayı hazırlamaya çalıştık.

Üçüncü sayıda görüşmek üzere...



Diğer Haberler