Sinema Haberleri

ANKARA ULUSLARARASI FİLM FESTİVALİ BAŞLADI

20 Nisan 2017 Perşembe 08:44

Türkiye’nin köklü film festivallerinden Ankara Uluslararası Film Festivali, (20-30 Nisan 2017) bugün MEB Şura Salonu’nda beyazperdenin tanınmış isimlerinin de hazır bulunduğu açılış töreniyle başladı. Halkbank ana sponsorluğu ile, TC. Kültür ve Turizm Bakanlığı, TC. Başbakanlık Tanıtma Fonu, Çankaya Belediyesi, Yenimahalle Belediyesi başta olmak üzere; Goethe Institut, Bulvar Loft, Büyülü Fener, Ströer Kent Vizyon, Türkiye Müteahhitler Birliği, Onur Group gibi Türkiye’nin güçlü kurumlarından destek alan festival, 27 yıldır olduğu gibi bu yıl da Türkiye Sinemasına katkı sağlamaya devam ediyor.

FESTİVAL ONUR ÖDÜLLERİ
Aziz Nesin Emek Ödülü – İZZET GÜNAY
1964 yılında Antalya Film Festivali’nin en iyi erkek oyuncusu ödülü Ağaçlar Ayakta Ölür filmindeki başarısından ötürü İzzet Günay’ın oldu. Aslında O, 1959 yılında Kırık Plak’la şoför olarak yola çıkmıştı. Sıradan bir şoför olamadığını ise Filinta Osman rolüyle 1963’de kanıtladı. Sıradan olmama onun gerçek yaşamının da değişmez bir özelliğiydi artık. Kader Böyle İstedi mi (1968) bilinmez ama İzzet Günay sıradan bir dolmuş şoförü olmaktan sıkıldı ve sıradan bir manav olarak vesikalıyı yâr edindi. O vesikalı yâr edinir de seyirci onu yâr edinmez mi? Yıllar boyu seyircinin yâri olmayı sürdürdü. Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı 28. Ankara Uluslararası Film Festivali yâr olmanın gereğini yerine getirirken verdiği emek için İzzet Günay’ı “Aziz Nesin Emek” ödülüne layık gördü.

Sanat Çınarı Ödülü – AHMET SAY
Ahmet Say’ın İstanbul’da başlayan Almanya’da piyano eşliğinde sürüp giden yaşamı Bingöl’e uzandığında; türkü, ağıt, masal derlemeleri ve hikâyeleri ardı ardına yayımlanmaya başlandı. Ahmet Say kocaman bir evren yaratmıştı genç yaşlarında. Daha sonra bu evren müzik kuram ve uygulama kitapları, Kocakurt romanıyla daha da genişledi. Yazmak yeterli değildi, diğerleri de yazmaya, birlikte olmaya özendirilmeliydi. Cemal Süreya ve gönül birliği içinde olduğu pek çok yazar ve şairle birlikte 1977’de Türkiye Yazıları dergisini çıkarttı. Güneşin savrulduğu yerden gelmemişti ama ötekileştirmenin olmadığı, üretkenliğin, duyarlılığın olduğu evrenler, yaşamlar da olabileceğini müzik eşliğinde bizlere kanıtladığı için Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı 28. Ankara Uluslararası Film Festivali “Sanat Çınarı” ödülünün değerli yazar Ahmet Say’a verilmesini kararlaştırıldı.

Kitle İletişim Ödülü – OYUNCULAR SENDİKASI
Oyuncu ve yapımcı arasındaki ilişkiyi kurumsallaştıran Oyuncular Sendikası 2011 yılında daha önceki girişimlerin, çabaların bir sonucu olarak doğdu. Oyuncular bir araya gelerek bir platform oluşturmuşlardı. 2010 yılında gerçekleştirilen büyük buluşmanın ardından kurulan sendika tiyatro, sinema, seslendirme, televizyon, dans ve opera alanlarında emek veren oyuncuların çalışma koşullarını iyileştirme, sorunlarını çözme ve bu sorunlara çözüm yolları bulmak için toplantı, panel, seminer türü etkinlikler düzenleyerek duyurmayı amaç edinmiştir. Ayrıca, Oyuncular Sendikası “Bu Sette Çocuk Var” adlı kampanyasıyla çocuk emeğinin sömürülmesine dair sendikal mücadele vererek konunun hassasiyeti hakkında farkındalık yaratmıştır. Tüm bu çabaları ve çalışmalarından ötürü Oyuncular Sendikası, Dünya Kitle İletişimi Araştırma Vakfı 28. Uluslararası Ankara Film Festivali Kitle İletişim Ödülüne layık bulunmuştur.


FESTİVALİN TEMASI KÖRLEŞME
Beyazperdede devasa bir görsel alan sunan film öte yandan nedenleri inşa etmeden, sonuca odaklanabilir de. Görsel alanın yanında filmin sunmadığı görünmeyen alan, görmeyi sınırlarken seyircinin tedirgin bakışına yol açar.
Seyircinin bakış açısı ile kameranın bakış açısı örtüşmediğinde ne olur? Seyirci körleşir. Bunun ötesine geçmenin çaresi nedir? Sinema bizi ne zaman körleştirir? Egemen olan, körleşme aracılığı ile erkini nasıl kurar?

BİLETLER
Bu yılki bilet fiyatları; ilk seanslar 6 TL, öğrenci/öğretmen/65 yaş üstü 12 TL, tam bilet 15 TL olarak belirlendi. Çağdaş Sanatlar Merkezi’ndeki gösterimlerin tümü ücretsiz. Ayrıca Paraf Kart sahiplerine ve Halkbank çalışanlarına 1 bilet alana 1 bilet bedava!
Bilet satışları Kızılay Büyülü Fener gişelerinde ve www.biletinial.com sitesinde.

ASKIDA 1000 BİLET
Türk Eğitim Derneği (TED)’in tescilli sosyal sorumluluk projesi “Askıda Bilet Var”, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda daha çok izleyicinin festival ile buluşmasını sağlıyor. TED’in katkılarıyla askıya çıkarılan biletler, fırsat eşitliği yaratarak festivalin farklı gelir gruplarına ulaşımını arttırmayı hedefliyor.
Uygulama her gün 11.30,14.00,16.30 seanslarında 1000 seyirciye ücretsiz sinema keyfi yaşatacak. İzleyiciler diledikleri kadar bileti satın alıp, askıya asabilecek.

FESTİVAL MEKANLARI
Dünya festivallerinin en özel seçkileri, ünlü yönetmenlerin kült filmleri, kısa ve belgesel filmlerin son dönem başarılı örnekleri Kızılay Büyülü Fener, Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe-Institut’ de seyirci ile buluşacak.


ULUSAL UZUN FİLM PROGRAMI

Ulusal Uzun Film Yarışması
Sinema yapımcıları çevresinde saygınlığı ve önemi büyük olan ulusal uzun yarışmamızın seçici kurulu bu yıl; Onur Ünlü’nün jüri başkanlığında, Nihal Yalçın, Emrah Serbes, Olena Yershova ve Hasan Akbulut’tan oluşuyor.
Bu sene ulusal uzun film yarışmasında yer alacak filmlerden En İyi Film o¨du¨lu¨nu¨ alan filmin yapımcısına 50.000 TL, ilk filmlere verilen Mahmut Tali O¨ngo¨ren O¨zel O¨du¨lu¨nu¨ kazanan filmin yo¨netmenine ise 10.000 TL verilecek.

28. Ankara Uluslararası Film Festivali Ulusal Uzun Yarışma Filmleri

1.Albüm, Yön. Mehmet Can Mertoğlu
2.Babamın Kanatları, Yön. Kıvanç Sezer
3.Genco, Yön. Ali Kemal Çınar
4.Kaygı, Yön. Ceylan Özgün Özçelik
5.Koca Dünya, Yön. Reha Erdem
6.Martı, Yön. Erkan Tunç
7.Rüzgarda Salınan Nilüfer, Yön. Seren Yüce
8.Rüya, Yön. Derviş Zaim
9.Siyah Karga, Yön. Tayfur Aydın
10.Taş, Yön. Orhan Eskiköy
11.Zer, Yön. Kazım Öz

ÖZEL GÖSTERİM – KIRIK KALPLER BANKASI
Ulusal Uzun Film Yarışması Jüri Başkanı Onur Ünlü’nün son filmi Kırık Kalpler Bankası, Ankara prömiyerini Ankara Uluslararası Film Festivali’nde yapacak.

Ulusal Uzun Proje Geliştirme Desteği
28. Ankara Uluslararası Film Festivali kapsamında bu yıl ilk kez düzenlenen Ulusal Uzun Proje Geliştirme Desteği Yarışması seçici kurulu Marsel Kalvo, Nadir Öperli ve Deniz Akçay Katıksız’dan oluşuyor.
Yarışmada yer alan projelerden kararlaştırılan iki projenin her birine 30.000 TL maddi destek verilecek.

28. Ankara Uluslararası Film Festivali Ulusal Uzun Proje Geliştirme Desteği Yarışması Final Projeleri

1.Boş Zamanlar, Yön. M. Cem Öztüfekçi
2.Dirlik Düzenlik, Yön. Nesimi Yetik
3.İmkansız Bir Liste, Yön. Derya Erkenci
4.İp, Yön. Cengiz Tapan
5.İşte Baş, Gövde ve Kanatlar, Yön. Elfe Uluç
6.Körleşme, Yön. Hacı Orman
7.Kumbara, Yön. Ferit Karol
8.Okul Tıraşı, Yön. Ferit Karahan
9.Oyun Kafası, Yön. Burcu Aykar
10. Sen Ben Lenin, Yön. Tufan Taştan
11. Son Adım, Yön. Uğur Aydedim

28. AUFF BELGESEL FİLM PROGRAMI

Ulusal Belgesel Film Yarışması
Festivalin merakla beklenen bir diğer bölümü olan Ulusal Belgesel Film Yarışması gösterimleri bu yıl Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak. Nebil Özgentürk, Hakan Karsak, Ali Öz, Zeynep Santıroğlu ve Tuluhan Tekelioğlu’ndan oluşan seçiciler kurulu yarışmaya seçilen filmleri izleyici ile beraber izlerken, yönetmenlerinin de katılımları ile gerçekleştirilecek gösterimler sonrası söyleşi imkânı da olacak.
Ulusal belgesel film yarışmasında yer alacak filmlerden birinci seçilen filmin yönetmenine 20.000 TL, ikinci seçilen filmin yönetmenine 10.000 TL, üçüncü seçilen filmin yönetmenine 5.000 TL verilecek.

28. Ankara Uluslararası Film Festivali Ulusal Belgesel Yarışma Filmleri
1.Ah, Yön. Mustafa Ünlü
2.Altıyüzseksenüç, Yön. Canberk Şimşek
3.Bademler, Yön. Caner Özarslan
4.Baka, Yön. Nesime Karateke
5.Biz Dünyaya Sığmadık, Yön. Hüsniye Vural
6.Gardırop, Yön. Haşim Sezgin Kılıç, Berkan Güler
7.Hermana, Yön. Enver Arcak
8.Işıklık, Yön. Burak Doğan
9.Kaz Otaran, Yön. Nurhan Özsoy Taşdemir
10.Kıllıt, Yön. Zeynep Altay
11.Kırmızı Kurdele, Yön. Haşim Sezgin Kılıç
12.Lüfer, Yön. Mert Gökalp
13.ManaMou İstanbul, Yön. Nihan Arısoy
14.Muhammed, Yön. Durmuş Bayram
15.Nazlıcan Serin Yayla Çiçeği, Yön. Nedime Mahmure Vaizoğlu
16.Üçyüzbir, Yön. Alican Mansuroğlu
17.Vank’ın Çocukları, Yön. Nezahat Gündoğan

Essay Film Festivali Seçkisi

Deneme film, belgesel ve deneysel filmcilik ögelerini bir araya getiren ve oldukça kişisel ve politik bir ruh hali ile ifade eden bir melezdir. Bu program 3. Deneme Film Festivalinin bir seçkisidir ve bu tarzdan dört örnek film içermektedir.

Seçkide yer alan filmler;
-327 Defter / 327 Notebook
- Örnek Bir Evde, Örnek Bir Aile / A Model Family in a Model Home
- Filmfarsi (devam eden çalışma) / Filmfarsi (work in progress)
- Illinois Parables / Illinois Meselleri


28. AUFF KISA FİLM PROGRAMI

Ulusal Kısa Film Yarışması
Kısa film alanında canlandırma, deneysel ve kurmaca ile üretilmiş yerli yapımlara açık olan yarışma bölümü bu yıl Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde gerçekleştirilecek gösterimlerde sinemaseverler ile buluşmaya hazırlanıyor. Seçiciler kurulu; Pelin Esmer’in jüri başkanlığında, Ahmet Rıfat Şungar, Esme Madra, Nesra Gürbüz ve Raffi Movsisyan’dan oluşmakta.
Katılımın yoğun olduğu ulusal kısa film yarışmasında yer alacak filmlerden birinci seçilen filmin yönetmenine 10.000 TL, ikinci seçilen filmin yönetmenine 5.000 TL, üçüncü seçilen filmin yönetmenine 2.500 TL verilecek.

28. Ankara Uluslararası Film Festivali Ulusal Kısa Yarışma Filmleri
1.Arkhe, Yön. Batuhan Köksal
2.Babamdan Kalan, Yön. Abdülmelik Öcal
3.Bağımlılık, Yön. Nazım Güveloğlu
4.Beyoğlu Sineması, Yön. Ömer Ferhat Özmen
5.Bir İş Görüşmesi Hikayesi, Yön. Alkım Özmen
6.Cemile´nin Takıntısı, Yön. Deniz Özden
7.Cinnah 19, Yön. Can Koçak
8.Cumartesi Düşü, Yön. Alper Kızılboğa
9.Dumrakatak, Yön. Mert Edis
10.Evbark, Yön. Pınar Öğünç
11.Güney Kutbu, Yön. Emin Akpınar
12.Haşa, Yön. Gökhan Kaya
13.Hedef, Yön. Cemre Yılmaz
14.İki Parça, Yön. Murat Uğurlu
15.İp Koptu, Yön. Mehmet Selçuk Bilge
16.İt, Yön. Osman Yazıcı
17.Kapan, Yön. Korhan Günay
18.Karîb, Yön. Kaan Atilla Taşkın
19.Kot Farkı, Yön. Ayris Alptekin
20.Kutu, Yön. Merve Çirişoğlu Çotur
21.Li Pey Nanê Xwe (Ekmeğimi Kazanırken), Yön. Bilal Korkut
22.Mağrib, Yön. Ferhat Zengin ve Bahadır Kapır
23.Mara, Yön. Ciwan Zengin ve Meral Yeğin
24.Mavera, Yön. Vedat Oyan
25.Medi, Yön. Resul Sakınmaz
26.Mirov (İnsan), Yön. Hasan İnce
27.Patates Olmasın, Yön. Melisa Üneri
28.Penaber, Yön. Ramazan Kılıç
29.Scrabble, Yön. Merve Gezen
30.Seneye, Yön. Hasan Gündüz
31.Subsuelo, Yön. Tuna Kaptan
32.Tavşan Kanı, Yön. Yağmur Altan
33.Tecahül-i Arif, Yön. Hasan Kalender
34.Yolcu, Yön. Cem Özay

Kısa Sınır Tanımaz
Kısa filmi destekleme yönünde ilk günden bu yana kararlı adımlar atan AUFF, ulusal ve uluslararası birçok kısa filme ev sahipliği yapacak. Canlandırma, kurmaca, deneysel alanların iç içe geçtiği 30´a yakın film sinemaseverlerle buluşacak.

1.489 Yıl / 489 Years, Yön. Hayoun Kwon
2.A, Yön. Joe Houlberg
3.Aşk Vurgunu / Down by Love, Yön. Jose Corral
4.Barda / Between Bar, Yön. Pauline Flory
5.Betonun Sesi / Betonzaj (The Sound of Concrete), Yön. István Kovács
6.Bir Sabah / Stretch, Yön.Çağıl Harmandar
7.Büyük Patlama / Big Boom, Yön. Marat Narimanov
8.Canavar / Zvir / Beast, Yön. Miroslav Sikavica
9.Cenevre Sözleşmeleri / The Geneva Convention, Yön. Benoit Martin
10.Göze Göz / Eye for an Eye, Yön. Steve Bache, Mahyar Goudarzi, L. Peter
11.Güle Güle Balthazar / Au Revoir Balthazar, Yön. Rafael Sommerhalder
12.Kasap / The Chop, Yön. Lewis Rose
13.Lucrecia, Yön. Eva Marín
14.Malgrin Debotte, Yön.M. Marinos, Claire Brodelle, C. Kinadjian, C. Valeix
15.Manodopera, Yön. Loukianos Moshonas
16.Optik Arayış / Sore Eyes for Infinity, Yön. Elli Vuorinen
17.Pes Etme / Not K.O., Yön. Xavier Sirven
18.Rest / Banque / Risky Game, Yön. Stefan Plepp
19.Sığınak / Haven, Yön.Hesam Eslami
20.Solucanlar / Les Tubes / Worms, Yön. Matthieu Donck and Xavier Seron
21.Sonra / Posle / After, Yön. Hanna Jalali
22.Şirin / Call of Cuteness, Yön. Brenda Lien
23.TIS, Yön. Chloé Lesueur
24.Umpire, Yön. Leonardo Van Dilj
25.Yolda / Auf Überlandfahrt / Cross-country drive, Yön. Borbála Nagy


Golden Apricot Seçkisi
Bu yıl Kuzey Kafkasya’nın en önemli festivallerinden Erivan Altın Kayısı Uluslararası Film Festivali´nin Festivalimiz için hazırladığı “Golden Apricot Seçkisi”ni seyircimizle buluşturacağız.

1.Beyaz Kuzu´nun Rüyası / White Lamb´s Dream, Yön. Hrant Vardanyan
2.Diriliş / Resurrection, Yön. Alen Manukyan
3.Diyaloglar / Dialogues, Yön. Diana Kardumyan
4.Elveda Volga / Farewell Volga, Yön. Hamlet Vardanyan
5.Hayatı Geri Yüklemek / Loading my Life, Yön. Haroutyun Shatyan
6.Marc ve Marc / Marc and Marc, Yön. Naira Muradyan
7.Piyano / Piano, Yön. Levon Minasian
8.Simon´ın Yolculuğu / Simon´s Way, Yön. Edgar Baghdasaryan
9.Süt Kardeş / Milky Brother, Yön. Vahram Mkhitaryan
10.Yol / The Road, Yön. Alexander Baghdasaryan
11.Yol / The Road, Yön. Gagik Madoyan


DÜNYA SİNEMASI

Anısına
‘Anısına’ bölümünde 10 sene önce aramızdan ayrılan Michelangelo Antonioni ve Ingmar Bergman anılırken; usta yönetmenler unutulmaz filmleri ile bu seçkide yer alacak.

1.Ardıl Görüntü / Powidoki / Afterimage, Yön. Andrej Wajda
2.Bir Yaz Gecesi Gülüşleri / Sommarnattens leende Yön. Ingmar Bergman
3.Dörtlüler Çetesi / La bande des quatre Yön. Jacques Rivette
4.Yakın Plan / Nema-ye Nazdik / Close-Up, Yön. Abbas Kiarostami
5.Yolcu / Professione: Reporter Yön. Michelangelo Antonioni


Bir Retrospektif: Terence Davies
“Bir Retrospektif” bölümünde 1945 İngiltere doğumlu senarist, yönetmen, romancı ve oyuncu Terence Davies’in en bilinen filmleri yer alacak.

1.Günbatımı Şarkısı / Sunset Song
2.Sessiz Bir Tutku / A Quiet Passion
3.Terence Davies Üçlemesi / The Terence Davies Trilogy
4.Uzak Sesler, Durgun Yaşamlar / Distant Voices, Still Lives
5.Zaman ve Şehre Dair / Of Time and the City


Bir Ülke: İspanya
Dikkat çeken yapımları ile İspanyol sinemasının son 10 yılına “Bir Ülke” bölümünde hak ettiği ilgiyi veren festival, Bulvar Loft’un katkılarıyla birbirinden renkli İspanyol yapımı filmi sinemaseverlerin beğenisine sunacak.

1.Cellat / El Verdugo / The Executioner, Yön. Luis García Berlanga
2.Flemenkonun Ötesi / Jota de Saura Yön. Carlos Saura
3.Kapalı Gözlerle Hayat Kolay/Living Is Easy with Eyes Closed, Yön. D. Trueba
4.Sabırlı Bir Adamın Öfkesi / Tarde para la ira Yön. Raúl Arévalo
5.Truman, Yön. Cesc Gay

Berlin’den Taze Taze
Festival, bu yıl Berlin Film Festivali’nde gösterilen ve yarışan filmleri “Berlin’den Taze Taze” bölümünde Ankara’ya taşıyacak. Berlin Film Festivali’nin açılışını yapan Etienne Comar’ın ilk filmi Django, ‘Altın Ayı’ ödülünü kazanan Macar yönetmen Ildikó Enyedi’nin filmi On Body and Soul izleyici ile buluşacak.

1.Ana, Sevgilim / Ana, Mon Amour, Yön. Calin Peter Netzer
2.Beden ve Ruh Üzerine / Teströl és lélekröl Yön. Ildikó Enyedi
3.Beuys, Yön. Andres Veiel
4.Django /Sürgün Melodiler / Django, Yön. Etienne Comar
5.İz / Pokot Yön. Agnieszka Holland


Körleşme
Festivalin teması olarak belirlenen “Körleşme” bölümünde ise ders niteliğindeki filmler ile ‘Sinema bizi ne zaman körleştirir, seyircinin bakış açısı ile kameranın bakış açısı örtüşmediğinde ne olur” sorularına yanıt arayacak.

1.Abluka / Frenzy, Yön. Emin Alper
2.Hayat Var / My Only Sunshine, Yön. Reha Erdem
3.Kamerainsan / Cameraperson, Yön. Kirstsen Johnson
4.Paris, Texas Yön. Wim Wenders


*Körleşme Paneli
Seçil Büker moderatörlüğünde; Aslı Gön ve Şeyma Balcı’nın katılımı ile film sonrası “Körleşme Paneli” gerçekleştirilecektir.

Usta İşi
Dünya sinemasına katkı sağlamış usta yönetmenlerin filmlerinin gösterileceği bu bölümde izleyici birçok ünlü yapımı beyazperdede izleme şansı bulacak.

1.Gimme Danger, Yön. Jim Jarmusch
2.Mezuniyet / Le Concours / The Graduation, Yön. Claire Simon
3.Montauk´a Dönüş / Return to Montauk, Yön. Volker Schlöndorff
4.Tatlı Rüyalar / Fai Begni Sogni / Sweet Dreams, Yön. Marco Bellocchio
5.Tuz ve Ateş / Salt and Fire, Yön. Werner Herzog


Dünya Festivallerinden
Festival her sene olduğu gibi bu sene de dünya festivallerinde gösterilmiş filmlere Ankara’da ev sahipliği yapmaya devam edecek. ‘Dünya Festivallerinden’ bölümü kapsamında gösterilecek.

1.Annem ve Babam - My Father and My Mother, Yön. Bo Jiao
2.Başkasının Evi / Skhvisi sakhli Yön. Russudan Glurjidze
3.Çizgiler / Lines, Yön. Vassilis Mazomenos
4.Dünün Çiçekleri / Die Blumen von gestern Yön. Chris Kraus
5.İlk Mutluluk / Gleissendes Glück / Original Bliss, Yön. Sven Taddicken
6.İstanbul Boğazı’nın Koruyucuları / Guardians Of The Strait, Yön. C.Jager
7.Kartal Avcısı / The Eagle Huntress, Yön. Otto Bell
8.Kendin ve Sen / Dangsinjasingwa Dangsinui geot Yön. Hong Sang-soo
9.Kol Saati / Slava / Glory, Yön.Kristina Grozeva, Petar Valchanov
10.Manifesto, Yön. Julian Rosefeldt
11.Sessiz Bir Rüya / Chunmong / A Quiet Dream, Yön. Zhang Lu
12.Tanna, Yön. Martin Butler-Bentley Dean
13.Taş Kalpli / Hjartasteinn Yön. Gu?mundur Arnar Gu?mundsson
14.Vahşiler Firarda / Hunt for the Wilderpeople, Yön. Taika Waititi
15.Yıldızsız Rüyalar / Royahaye Dame Sobh Yön. Mehrdad Oskouei
16.90´larında Genç Bir Kız / Une jeune fille de 90 ans Yön. V. B. Tedeschi, Yann Coridian

UKRAYNA ÇOCUK FİLMLERİ
Festivalin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı haftasında gerçekleşmesi dolayısıyla çocuklara özel yapılan bu bölümde, Ukrayna Büyükelçiliği’nin katkılarıyla Ukrayna sinemasından yapılacak seçki minik izleyicileri ile buluşacak. Aynı zamanda bölüm kapsamında çocuklar ile birlikte çeşitli atölyeler gerçekleştirilecek.

1.Lahmitko, Yön. Oleg Pedan
2.Bağcıklar / Laces, Yön. Oleg Fedchenko
3.Yolculuk / Journey, Yön. Yevgeniye Kirakosyan
4.Ben bir Cezveyim / I am Kettle, Yön. Oksana Karpus
5.Bisiklet Portreleri / Bike Portraits, Yön. Sashko Danylenko
6.Harika bir Canavar / A Wonderful Monster, Yön. Serhii Melnychenko
7.Labirent / Maze, Yön. Oleksandr Kolodij
8.Cesur Kahraman: Ejderha Büyüsü / Mykyta Kozhumyaka / The Dragon Spell, Yön. Manuk Depoyan

SERGİLER

Tek Ekranlı Video Sergisi
Kıpkısa Filmler/Single Screen Video Exhibition: Short Short Films
Yer: Büyülü Fener Sineması, Çankaya Çağdaş Sanatlar Merkezi, Goethe Institut Ankara, 20-30 Nisan 2017

Sanatçılar/Artists: Gustav Deutsch, Bruce Baillie, Avusturya, Martin Arnold, Avusturya, Peter Tscherkassky, Matthias Müller, Jonas Mekas, Stan Brakhage, Ernie Gehr, Avusturya, Agnes Varda, Ken Jacobs, Avusturya, Leos Carax, Jem Cohen, Avusturya, 2007, Jean-Luc Godard, James Benning, Apichatpong Weerasethakul, David Lynch, ABD, 2011, Chris Marker, Shirin Neshat, Avusturya, Manoel de Oliveira, Tsai Ming-Liang.
Sinemaya Gitmek, Belleklerdeki Sinema: Seyircinin Sergisi
Yer: Goethe-Institut Ankara, 21 Nisan - 6 Mayıs 2017








Diğer Haberler