Sinema Haberleri

5. ULUSLARARASI SUÇ VE CEZA FİLMLERİ FESTİVALİ BAŞLADI

16 Ekim 2015 Cuma 10:20

5. Uluslararası Suç ve Ceza Film Festivali dün gece törenle başladı. Festivalde, adaletin sadece bir suç ve karşılığında ceza kavramlarından oluşmadığının topluma aktarılması amaçlanıyor. Festival kapsamında, 23 ülkeden 30 uzun, 7 belgesel ve 10 kısa metrajlı olmak üzere toplam 47 filmden oluşan seçki sinemaseverlerle buluşacak.
Emin Alper´in Altın Koza ve Venedik ödüllerini toplayan filmi "Abluka"nın yer aldığı festivalde ayrıca "Bir Tanem", "Duruş", "Emanet Kimlik", "Kar Korsanları", "Neden Ben?", "Son Cellat", "Suçlu", "Üç Pencere Bir Ölüm" ve "Yasa" isimli filmleri izlenebilecek.
Filmler, Beyoğlu Atlas Sineması ile Kadıköy´deki Caddebostan Kültür Merkezi´nde, belgesel seçkisi de 19 Ekim´de Atlas Sineması´nda gün boyu gösterilecek.
Festivalde ayrıca akademisyen, film yapımcısı, yönetmen, oyuncu, eleştirmen, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kamu görevlilerinin katıldığı 15 panel düzenlenecek.
"Uluslararası Altın Terazi Film Yarışması"nın gerçekleştirileceği festival, 20 Ekim´de Atlas Sineması´nda düzenlenecek ödül töreninin ardından sona erecek.



Diğer Haberler