Sinema Haberleri

1. ÇANAKKALE KISA FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

26 Kasım 2015 Perşembe 07:55

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Çanakkale Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilecek 1. Çanakkale Kısa Film Festivali bugün başlıyor.
Çanakkale Zaferi’nin 100’üncü yılı dolayısıyla ana teması ‘’Çanakkale Ruhu’’ olarak belirlenen festival 26-27 Kasım tarihlerinde düzenlenecek. Danışmanlığını sinema yazarı Fırat Sayıcı´nın, yönetmenliğini Öğr. Gör. Meral Açıkgöz´ün üstlendiği festivalin jüri üyeleri ise Prof. Dr. Aytekin Can, Doç. Dr. Meral Özçınar Eşli, Ertuğrul Karslıoğlu, Biray Dalkıran, Serdar Akbıyık, Saki Çimen ve Mevlüt Koçak...

FESTİVALİN ONUR KONUĞU FİLİZ AKIN

1. Çanakkale Kısa Film Festivali´nin onur konuğu Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Filiz Akın. Ünlü oyuncu festivalde protokol, öğrenciler, jüri üyeleri ve basının katılacağı törende onur ödülü alacak.

26 Kasım 10:00´da başlayacak festival etkinlikleri halka açık olmakla birlikte, özellikle bu alanda eğitim alan öğrencilerin de faydalanabileceği kısa film gösterimleri, dereceye giren film yönetmenleriyle söyleşiler, alanında uzman akademisyen ve sanatçılarla kısa film, belgesel ve Türk Sineması üzerine çeşitli workshop uygulamaları da festival etkinlikleri kapsamında iki gün boyunca izleyicilerle buluşacak.
Program takvimi:
http://canakkalekisafilmfestivali.com/festival-hakkinda/program-takvimi

Festivalin kapanış ve ödül töreni ise 27 Kasım 2015 saat: 18:00 de Troya Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Detaylı bilgi: canakkalekisafilmfestivali.com



Diğer Haberler