Sinema Haberleri

´YENİ MAD MAX YARATMAMIZ GEREKİYORDU´

14 Mayıs 2015 Perşembe 18:17

Dün başlayan 68. Cannes Film Festivali´nde bu sabah gösterimi yapılan Mad Max: Fury Road´u bir gazeteciler ve eleştirmenler ordusu izledi. Yarın Türkiye sinemalarında gösterime girecek film ayakta alkışlanırken başrollerdeki Tom Hardy ile Charlize Theron da büyük ilgi gördü.
Avustralyalı yönetmen George Miller filmle ilgili şunları söyledi: ´Başlangıçta yeni bir Mad Max filmi yapmaya hiç sıcak bakmıyordum, ama aklımın bir köşesinde yılardır duruyordu proje. Daha doğrusu, olumlu şartların oluşabileceğinden endişeliydim ve olmayacak duaya amin demek istemiyordum. Teklif gelince oturdum, düşündüm, hesap yaptım. Çekmek istediğim film daha uzun ve kesintisiz sahnelerden oluşuyordu. Bir de sahnelerin hepsi tehlike açısından çok riskli bölümlerdi. Uzunluktan vaz geçtim ama riskten ödün vermedim. Her sabah sete geldiğimde midemde ağrılarla işe başlıyordum, çünkü ekibin sağlığından ve kaza olmasından endişe duyuyordum sürekli. Şansımız yaver gitti ve kırık çıkık olmadan, sadece bir kaç çürükle filmi tamamlayabildik.´
450 saat çekilen, süresi daha sonra iki saate indirilen, kurgusu iki yıl süren Mad Fax: Fury Road için Tom Hard ise şunları anlattı basın toplantısında: ´ Yedi ay süren çekimler sırasında, aşırı gerildiğim anlar çok oldu; çünkü yönetmenimizin ağzından böyle karışık bir yapımla ilgili çok fazla laf çıkmıyordu. Hayli zorlandım diyebilirim; ancak filmi izledikten ve işi gördükten sonra gerginlik ve kızgınlık için yönetmenden özür diledim. Aslında rolü aldığım dönemde hem sevinçliydim, hem de kaygılı. Çünkü herkes için Mad Max demek Mel Gibson demekti. Yani yeni bir Mad Max yaratmamız gerekiyordu ve bunu başardığımızı da sanıyorum´.
Charlize Theron ise rolünü anlatırken ´ Daha ilk andan itibaren iyi bir öykü olduğunu gördüm ortalıkta. Kadına da yer vardı ve hoşuma gitti. Filmde erkeklere benzeyen bir kadın değilim açıkçası, kadın gibi kadınım yani.´ dedi.



Diğer Haberler