Özel Dosya

28. AKBANK CAZ FESTİVALİ 17 EKİM´DE

02 Ekim 2018 Salı 10:06

Türkiye’nin en uzun soluklu festivallerinden Akbank Caz Festivali’nin 28. si 17-28 Ekim tarihleri arasında birçok yerli ve yabancı sanatçının katılımıyla gerçekleşecek.
Gitarist ve yapımcı JJ Whitefield ile Karl Hector & The Malcouns, 19 Ekim Cuma günü Babylon’da sahne alacak. Krautrock’ın deneyselliğini, Afrobeat ve caz ile harmanlayarak funk’a ustalıkla yediren Karl Hector & The Malcouns’ın müziği benzersiz bir zenginlik.
28. Akbank Caz Festivali kapsamında ayrıca çağdaş caz sahnesinin önemli isimlerinden trompetçi Avishai Cohen, 21 Ekim Pazar günü CRR’de izlenebilecek. Cohen, yeni albümü “Cross My Palm With Silver”ın tanıtım turnesi nedeniyle İstanbul’a gelecek.
28. Akbank Caz Festivali, 26 Ekim Cuma günü Babylon’da Bixiga 70’i ağırlayacak. Grubun zaman ve mekan arasındaki sınırları bulanıklaştıran, türler ötesi müziği, São Paulo’nun avangart pop, caz ve dub sahneleriyle haşır neşir olan ve farklı müzikal geçmişlerden gelen deneimiyle birleşerek cazseverlerle buluşacak. Hem grubun adıyla hem de benimsedikleri ruhla, Afrobeat’in öncülerinden Fela Kuti’nin grubu Afrika 70’in izinden giden Bixiga 70, Afrika ve Güney Amerika ritmlerinin füzyonunu gerçekleştiriyor.
28. Akbank Caz Festivali’nde ayrıca caz müziğinin önemli temsilcilerinden Jamie Cullum, Till Brönner Septet, The Bad Plus, Avishai Cohen Quartet, Tarkovsky Quartet gibi sürpriz isimler sahne alacak.
Organizasyonu ve içerik programlaması Pozitif işbirliğiyle gerçekleştirilen festival, 12 gün boyunca; “Ustalara Saygı”, “Festivale Özel”, “Cazda İngiliz Çıkartması”, “Güçlü Nefesler”, “ Caz ve Ötesi”,“SihirliEller”, “Fransız Rüzgârı”ndan oluşan yedi ana temanın yanında; “ Caz Saat”, “LiselerdeCaz”, “Kampüste Caz” ve “Atölyeler” ile toplam 11 kategoride gerçekleşecek.

1991 yılından 2013’e kadar festivalin direktörlüğünü yapan Mehmet Uluğ anısına bu yıl 5. kez düzenlenecek özel gecede Türkiye cazının önemli isimlerinden Aydın Esen Group ve Can Kozlu ağırlanacak. Aydın Esen ve Can Kozlu ilk 3 parçada birbirine eşlik edecek. Festivalde ayrıca Ceyl’an Ertem, Islandman, Jehan Barbur ft. Fırat Tanış, Birsen Tezer gibi yerli isimler de yer alacak.
‘Kitle artıyor’
Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, uzun soluklu ve sürdürülebilir kültür sanat projelerine destek veren Akbank ’ın tam 28 yıldır Caz Festivali’ni ilk günkü heyecanı ve coşkusuyla sanatseverlerle buluşturduklarına dikkat çekti ve ekledi: “ Caz müziğini geniş kitlelerle tanıştırma ve genç cazcıları keşfetme misyonuyla İstanbul sınırları içinde kalmayan Akbank Caz Festivali’nin, Anadolu’da da heyecanla beklenen bir festival haline gelmesinden mutluluk duyuyoruz. Cazın farklı renklerini müzikseverlerle buluşturan Akbank Caz Festivali’ni gittikçe artan izleyici kitlesi ile buluşturmaya önümüzdeki yıllarda da devam edeceğiz.”
‘37 mekânda 37 konser’
28. Akbank Caz Festivali’nde Cemal Reşit Rey Konser Salonu, Akbank Sanat, Babylon, Volkswagen Arena, The Badau, Caddebostan Kültür Merkezi, Moda Sahnesi, Uniq Hall, Summart Sanat Merkezi, Nardis ve Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nin de bulunduğu 37 ayrı mekânda 37 konser, 3 söyleşi, 16 atölye düzenlenecek. Festival 100’den fazla müzisyeni ağırlayacak ve “Kampüste Caz” ile 9 farklı şehre (Edirne, Çanakkale, İzmir, Muğla, Eskişehir, Ankara, Kayseri, Mersin ve Adana) taşınacak.
Ayrıntılı bilgi: www.akbanksanat.com ve www.akbankcaz.com.





Diğer Haberler