Sinema Haberleri

WOODY ALLEN´DAN AMAZON´A DAVA

09 Şubat 2019 Cumartesi 18:41

ABDli yönetmen, senarist ve oyuncu Woody Allen, e-ticaret devi Amazon’a tazminat davası açtı.
Woody Allen, 68 milyon dolarlık anlaşmadan döndüğü için Amazon’u mahkemeye verdi. Üvey kızı Dylan Farrow tarafından cinsel istismar suçu ile suçlanması sonrasında Amazon şirketi Woody Allen’la yaptığı anlaşmadan çekilme kararı almıştı. Amazon, "Allen´e karşı yinelenen suçlamalar, tartışmalı açıklamaları ve büyük yeteneklerin artık kendisiyle çalışmak ya da bağlantılı olmak istememesi" nedeniyle anlaşmayı feshettiğini açıkladı.

Woody Allen’in avukatları, "Amazon, anlaşmayı feshetmesine gerekçe olarak Allen´e yönelik 25 yıllık, mesnetsiz bir suçlamayı bahane göstermeye çalıştı ancak Amazon, Allen ile 4 ayrı anlaşma imzalamadan önce bu suçlamayı çok iyi biliyordu. Her halükarda bu, Amazon´un anlaşmayı feshetmesi için bir temel oluşturmuyor. Amazon´un sözünden dönmesi için meşru bir temel yok." dedi.
ABD film endüstrisinde patlayan seks skandalları bir bir ortaya çıkıp #MeToo hareketi tarafından gündeme getirilince, Allen’in 25 yıl evvel suçlanması da magazin basının konusu oldu. 2018 Aralık ayında da Manken Babi Christina Engelhardt, 16 yaşındayken Woody Allen’le ilişkisi olduğunu açıkladı.
Dylan Farrow da, 1992´de ailenin Connecticut´taki evinde Allen´ın kendisine "cinsel saldırıda" bulunduğunu ileri sürmüş ancak ayrıntıya girmemişti. Farrow, Allen´ın başka taciz girişimlerinde de bulunduğunu ve kendisini "sıkça hoşlanmadığı şeyleri yapmaya zorladığını" iddia etmişti.
Eşiyle Florida´da yaşayan ve adını değiştiren Farrow´un ilk kez kamuoyuna bu şekilde açıkladığı taciz iddialarıyla ilgili daha önce soruşturma başlatılmış ancak ünlü oyuncuya suçlama yöneltilmemişti.
Dylan Farrow, 2014´te New York Times´a gönderdiği açık mektupta, "üvey babası tarafından yedi yaşındayken taciz edildiğine" ilişkin iddialarda bulunmuş, Allen ise bu suçlamaları reddetmişti.



Diğer Haberler