Sinema Haberleri

ULUSLARARASI ASYA FİLM FESTİVALİ´NDE TÜRKİYE RÜZGARI

10 Aralık 2017 Pazar 21:14

Los Angeles´ta her yıl düzenlenen Uluslararası Asya Film Festivali´nin (AWFF) açılış gecesine Türkiye´nin 2018 Oscar aday adayı Ayla filmi damgasını vurdu. Büyük ilgi gören ve Seyirci Özel Ödülü´nü alan yapım için istek üzerine iki ek gösterim daha yapıldı.
Festivalin açılışı için seçilen “Ayla” filminin ekibi başta yapımcı Mustafa Uslu, yönetmen Can Ulgay, oyuncu İsmail Hacıoğlu, küçük Ayla´yı oynayan Kim Seol, oyuncu Sinem Uslu, moderatör Özkan Binol ve gerçek Ayla Kim Eunja geceye imza attı.
Film gösteriminden sonra reklam sektörünün tanınmış ismi ve sinema yazarı Özkan Binol sahneye davet edildi. Binol önce Türkiye adına açılış konuşması yaptı ve Türk Sineması’na büyük destek veren merkezi Los Angeles’ta bulunan Wectac Vakfı’nın Yönetici Direktörü Meral Duran ve Genel Müdür Yasemin Elmas’a teşekkür etti. Daha sonra sahneye “Ayla” filmin ekibini davet etti. Büyük tezahürat ve dinmeyen alkışlarla sahneye gelen ekip duygusal anlar yaşadı ve yaşattı.
Binol filmin yapım süreciyle ilgili birkaç sorudan sonra Q&A ( soru-cevap) kısmına geçerek seyircinin sorularını aldı. Özkan Binol “Ayla” filmin yanı sıra Türki Cumhuriyetleri’nden gelen ve filmlerin yönetmenlerinin de katıldığı 6 ayrı filmin daha Q&A bölümlerinin moderatörlüğünü yürüttü. Amerikan CBC Radio Festival sırasında bir programına Özkan Binol’u konuk etti.

Tuba Büyüküstün Festival jürisi
Bu yıl Festivalin uluslararası jürisinde bir de Türk oyuncu vardı : Tuba Büyüküstün. Gerek dizileri gerekse son filmi “İstanbul Kırmızısı” ile adından çok söz ettiren Büyüküstün’e ABD´de ilgi büyüktü. Tuba Büyüküstün Hollywood´da düzenlenen bir festivalde jüri üyesi olarak yer alan ilk Türk sanatçı oldu. Festivale Çin, Güney Kore, Kırgızistan, Moğolistan, Azerbeycan, İran, Pakistan, Suriye ve Rusya gibi ülkelerden 50´nin üzerinde film katıldı.



Diğer Haberler