Müzik Haberleri

POLİSE BAR, PAVYON, DİSKO YASAK

14 Eylül 2017 Perşembe 14:15

Müdür Celal Uzunkaya, Bakanlar Kurulu’nun geçen Ocak ayında Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 682 sayılı Genel Kolluk Disiplin Hükümleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname kapsamında Antalya Emniyet Müdürlüğü’nde görevli personele bar, pavyon, disko, oyun ve eğlence mekanlarının yasaklandığına yönelik talimat yayımladı. Talimatta, bu gibi yerler ile oyun ve umuma açık eğlence yerlerinde yapılacak çalışmaların, mutlak suretle sıralı amirlerin bilgisi dahilinde yürütülmesi gerektiği belirtildi.

Gerektiğinde sıralı amirlerin bu tür çalışmalara nezaret edeceği, göreve ilişkin her türlü işlemin tutanağa bağlanması, birilerinin araştırılması- soruşturulması, lokal izleme veya gözlem çalışması gibi planlı çalışmalar haricinde ise görevler ifa edilirken bu tür özel güvenlik denetimi yapılan mekan, tesis ve işletmelere hiçbir şekilde silahla girilmeyeceği kaydedildi. Özel güvenlik görevlileriyle herhangi bir tartışma- sürtüşme ortamı yaratılmayacağı, gerekirse silahın ekip arkadaşına teslim edilerek görevinin gereğini yapmaları gerektiği belirtildi.

Yazılı talimatta, 682 sayılı KHK’nin ceza gerektiren şu maddeleri de hatırlatıldı:
´´Görevli bulunduğu sırada görev gereği olmaksızın veya amirin izni olmadan resmi kıyafetle kahvehane, kıraathane, lokal, kulüp ve benzeri yerlerde oturma, üç günlüğe kadar aylıktan kesme cezasını gerektiren fiiller. İzinli olduğu zamanlarda resmi kıyafetle, izinli olmadığı zamanlarda görevli olmaksızın resmi veya sivil kıyafetle, personelin girmesine veya oturup eğlenmesine izin verilen yerler dışındaki kahvehane, lokal, kulüp veya benzeri yerlerde oyun oynayanlara 4 ile 10 günlüğe kadar aylıktan kesme cezası uygulanır. Mesleğin saygınlığını zedeleyecek şekilde uygunsuz yerlere gitmek, resmi kıyafetle umuma açık yerlerde alkollü içki içmek veya resmi kıyafetli olarak gizlenemeyecek derecede sarhoş görünmek, görevine, sosyal ve aile yaşantısına zarar verecek derecede menfaatine, içkiye, kumara ve benzeri kötü alışkanlıklara düşkün olanlara ise meslekten çıkarma cezası uygulanır."

Talimatta, bu kapsamda hangi rütbe ve görevde olursa olsun hiçbir personelin planlı ve rutin olarak yapılan uygulamalar dışındaÿbar, pavyon, disko ve benzeri yerlerle oyun ve eğlence mekanlarına gitmeyecekleri belirtildi. Talimatta, "Görev harici veya görev gereği belirtilen yerlerde bulunan ve görülen personel tespit edildiğinde mutlak suretle rapor tanzim edilerek gerekli işlemin ifası için tarafıma sunulacaktır" denildi. HÜRRİYET/14.09.2017



Diğer Haberler

'HASTALIK BENİ DURDURAMAZ'
'HASTALIK BENİ DURDURAMAZ'
24 Nisan 2024 Çarşamba 13:13

CRR'DE 'CAZ YAĞMURU'
CRR'DE 'CAZ YAĞMURU'
20 Nisan 2024 Cumartesi 14:16

İZEL-ÇELİK-ERCAN YENİDEN DAĞILDI
İZEL-ÇELİK-ERCAN YENİDEN DAĞILDI
20 Nisan 2024 Cumartesi 12:59

NUR YOLDAŞ HASTANEYE KALDIRILDI
NUR YOLDAŞ HASTANEYE KALDIRILDI
17 Nisan 2024 Çarşamba 15:11

ŞAKİR ÖNER GÜNHAN YAŞAMINI YİTİRDİ
ŞAKİR ÖNER GÜNHAN YAŞAMINI YİTİRDİ
13 Nisan 2024 Cumartesi 13:37