Sinema Haberleri

OSCAR ADAYLARININ AÇIKLANACAĞI PROGRAMDA DEĞİŞİKLİK

18 Ocak 2018 Perşembe 10:29

Geçen yıl Oscar adaylarının açıklanması sırasında mini devrim yaşanmış ve alışıldığı üzere Akademi başkanının yanında Hollywood yıldızlarının yerine bir video yayınıyla adaylar tanıtılmıştı. Bazı medya kuruluşları bu yeni uygulamayı çok soğuk bulmuş ve eleştirmişti.
Bu tepkiler üzerine Oscarlar´ı dağıtan Akademi, adayların açıklanacağı yayının akışında değişiklik yaptı. Bu yıl 23 Ocak tarihinde gerçekleşecek duyurunun programı şöyle planlandı: İnternette Oscar.com, facebook ile twitter platformlarında en iyi görüntü yönetmenliği, en iyi kostüm, en iyi montaj, in iyi makyaj, en iyi film müziği, en iyi sanat yönetimi, en iyi kısa animasyon, en iyi kısa film, en iyi ses, en iyi ses montajı, en iyi özel efekt dallarının 5 Oscar adayı duyurulacak.
Türkiye saatiyle 16.30´da ise Samuel Goldwyn Tiyatrosu´nda Akademi başkanı ile Hollywood yıldızları canlı olarak en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi erkek oyuncu, en iyi kadın oyuncu, en iyi yardımcı erkek oyuncu, en iyi yardımcı kadın oyuncu, en iyi özgün senaryo, en iyi kurgu senaryo, en iyi animasyon, en iyi belgesel, en iyi yabancı film, en iyi özgün şarkı adaylarını açıklayacak.
Oscarları kazanacaklar 4 Mart tarihinde belli olacak.



Diğer Haberler