Sinema Haberleri

NEW YORK FİLM ELEŞTİRMENLERİ BİRLİĞİ ´CAROL´ DEDİ!

03 Aralık 2015 Perşembe 17:32

New York gazete, dergi ve web sitelerinden 31 eleştirmenin değerlendirmesiyle seçilen New York Film Eleştirmenleri Birliği Ödülleri dağıtıldı. En İyi Kadın Oyuncu ödülü Brooklyn filmindeki performansıyla Saoirse Ronan´a verildi. En İyi Erkek Oyuncu ödülü ise Spotlight´ta Pulitzer ödüllü bir gazeteciyi canlandıran Michael Keaton´a gitti. En İyi Yönetmen ödülünü Carol filmi ile Todd Haynes kazanırken, En İyi Film ödülünün sahibi yine Carol oldu.

Sils Maria: Ve Perde (Clouds of Sils Maria) filmiyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülü Kristen Stewart´ın, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülü ise Casuslar Köprüsü filmindeki performansıyla Mark Rylance´in oldu. Carol´un kadrosundan Edward Lachman En İyi Görüntü Yönetimi dalında, Phyllis Nagy de En İyi Senaryo dalında ödül alırken, Pixar yapımı Ters Yüz de En İyi Animasyon ödülünün sahibi oldu.
László Nemes imzalı Son of Saul En İyi İlk Film ödülüne layık görülürken, Abderrahmane Sissako´ya Timbuktu filmiyle Yabancı Dilde En İyi Film ödülü verildi.



Diğer Haberler