Müzik Haberleri

MÜZİKTE OSCAR´A KİMLER GÖZ KIRPIYOR!

19 Aralık 2018 Çarşamba 23:00

Amerikan Film Akademisi bazı dallarda 91. Oscar Ödülleri’ne aday adayı olan isimleri sinema camiasına duyurdu. Bunlar arasından her dalda beş tanesi 22 Ocak 2019 tarihinde yeniden açıklanacak ve Oscar yarışı tam anlamıyla o gün başlayacak.
24 Şubat 2019 ‘da Hollywood Dolby Theatre’da gerçekleşecek törenle sahiplerini bulacak Oscarlar öncesi özellikle müzik dalındaki favoriler daha şimdiden manşetlerde.
Hepsinden var listede; popçular, rockçılar, country yıldızları, R & B e hip-hopçular, Altın Küre’nin adaylarından Lady Gaga, Kendrick Lamar, Dolly Parton, Thom Yorke ve diğerleri. Oscar töreni çok ama çok hareketli geçecek gibi gözüküyor.
En İyi şarkı dalında Altın Küre adaylarının tümü Oscar’a da aday adayı oldu bir kere: Ludwig Goransson (Black Panther), Marco Beltrami (A Quiet Place), iki Oscarlı Alexandre Desplat (Köpek Adası), Justin Hurwitz (Ay’da İlk Adam) ve Marc Shaiman (Mary Poppins: Sihirli Dadı). Altın Küre tarafından hatırlanmamış Lady Gaga’nın Bir Yıldız Doğuyor’dan Shallow’la Oscar’da ortaya çıkıp heykelciğe aday adayı gösterilmesi de, Dul Kadınlar’ın şarkısı The Big Unknow’u seslendiren Sade’in de, Dolly Parton’un da Girl in the Movies’le (Dumplin’) listede olması da pek sürpriz değil. Akademi’nin Lady Gaga’yı boş geçmeyeceği şimdilik ortak görüş. Favori Lady Gaga’nın ardından Mary Poppins’in iki şarkısının olası birinciliğini de dillendiriyor Hollywood basını.
Listede 85’ine gelmiş usta Quincy Jones’u da Keep Reachin’le görmek mutluluk verici. Mark Ronson ve Chaka Khan ile kendi adını taşıyan belgesel Quincy’e yazdıkları bu parça da favoriler arasında. Sekiz Oscarlı Alan Menken’in Ralph Breaks the Internet’e yazdığı A Place Called Slaughter Race de adından söz ettiriyor.


EN İYİ FİLM MÜZİĞİ

Annihilation

Avengers: Infinity War

The Ballad of Buster Scruggs

Black Panther

Karanlıkla Karşı Karşıya

Crazy Rich Asians

Stalin´in Ölümü

Fantastik Canavarlar: Grindelwald´ın Suçları

Ay´da İlk İnsan

If Beale Street Could Talk

Köpek Adası

Mary Poppins: Sihirli Dadı

A Quiet Place

Başlat: Ready Player One

Vice


EN İYİ ÖZGÜN ŞARKI

When A Cowboy Trades His Spurs For Wings (The Ballad of Buster Scruggs)

Treasure (Beautiful Boy)

All The Stars (Black Panther)

Revelation (Boy Erased)

Girl In The Movies (Dumplin’)

We Won´t Move (The Hate U Give)

The Place Where Lost Things Go (Mary Poppins: Sihirli Dadı)

Trip A Little Light Fantastic (Mary Poppins: Sihirli Dadı)

Keep Reachin (Quincy)

I´ll Fight (RBG)

A Place Called Slaughter Race (Ralph Breaks the Internet)

OYAHYTT (Sorry to Bother You)

Shallow (Bir Yıldız Doğuyor)

Suspirium (Suspiria)

The Big Unknown (Dul Kadınlar)



Diğer Haberler