Sinema Haberleri

MICHAEL MOORE ´DONALD TRUMP BELGESELİ´NE GALA YAPTI

19 Ekim 2016 Çarşamba 18:24

DW Türkçe´nin haberine göre; yönetmen Michael Moore´un son belgesel filmi "Michael Moore in Trumpland”ın (Michael Moore Trump Diyarında) salı akşamı New York´ta yapılan galasında izdiham yaşandı. Ücretsiz olan gösterim öncesinde izleyiciler saatlerce sinema salonunun önünde bekledi.
Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump´ı anlatan filmin gösteriminde 62 yaşındaki Michael Moore da hazır bulunarak, izleyicilerin sorularını yanıtladı. Filmin tanıtımında, Michael Moore´un "riskli ve çok komik tek adam şovu ile doğrudan düşmanın bölgesine, 2016 seçimlerine haftalar kala Trump´ın ülkesinin derinliklerine daldığı” ifadesi yer aldı.
Michael Moore, Colorado Eyaleti´nde bir okulda iki öğrencinin silahlı saldırı düzenlemesinden yola çıkarak ABD´deki ateşli silahlar kültürünü ele aldığı "Bowling for Columbine” filmi ile 2003 yılında Oscar kazanmıştı. 11 Eylül 2001 tarihindeki terör saldırılarını ve dönemin başkanı George W. Bush´un izlediği siyaseti eleştirdiği "Fahrenheit 9/11” yönetmenin ses getiren filmlerinden biri olmuştu.
ABD´li ünlü yönetmen başkanlık seçimleri öncesinde Demokratlardan aday olmak isteyen Senatör Bernie Sanders´i desteklediğini açıklamıştı. Ancak, Sanders ön seçimlerde Hillary Clinton karşısında kaybedince, Michael Moore, Clinton´ı desteklemeyi reddetmişti. Michael Moore buna gerekçe olarak da, eski Dışişleri Bakanı ve Senatör Hillary Clinton´ın ABD´nin Irak´a yönelik askeri operasyonu desteklemesini göstermişti.



Diğer Haberler