Sinema Haberleri

MEMDUH ÜN, FATMA GİRİK´E NE BIRAKTI

23 Mart 2016 Çarşamba 19:11

Milliyet Gazetesi´nin haberine göre Memduh Ün´ün vasiyeti, bugün Bodrum Adliyesi II. Sulh Hukuk Mahkemesi´nde taraflara okundu. Memduh Ün, 56 yıllık hayat arkadaşı Fatma Girik´e kitaplarını bıraktı.
95 yaşında vefat eden ve Bodrum´da defnedilen Memduh Ün, hayat arkadaşı Fatma Girik´e, kitaplarını ve kişisel bilgisayarını bıraktığı ortaya çıktı.
Mahkeme çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplayan Fatma Girik, Ün´ün kitaplarını Mimar Sinan Üniversitesi´ne bağışladığını, bilgisayarını ise okula giden bir çocuğa verdiğini söyledi.
Girik, "Hem kitapları ve hem de evde kullandığı bilgisayarını bana bağışlamış. Vasiyetname açılınca öğrendik. Ben o kitapları kolileyerek Mimar Sinan Üniversitesi´nden bir profesör hanım var Alev hanım. O geldi, onunla aldık, okula bağışladık. Bilgisayarını okula giden bir çocuğa bağışladık. Kıyafetlerini ve diğer eşyalarını torunu ve daha başka ihtiyacı olan insanların hepsine dağıttık." dedi.
Girik´in avukatı Hüsnü Özçetin de dava ile ilgili olarak şunları söyledi:
"Memduh Ün´ün bıraktığı vasiyetin açılması davasyıdı. Kimse itiraz etmedi. Yakınları, arkadaşları ve dostlarına çeşitli şeyler bıraktı. Miras içinde bir miktar para ve kitaplar var. Manevi bıraktıklarının gereğini Fatma Girik yaptı."



Diğer Haberler