Müzik Haberleri

İSRAİL: 'EUROVISION 2026'YA KATILIYORUZ'

17 Eylül 2025 Çarşamba 09:33

İsrail, İsviçre Basel'de düzenlenecek 2026 Eurovision Şarkı Yarışması'na katılacağını duyurdu. İsrail adına konuşan Golan Yochpaz, ' Bu önemli kültürel organizasyonda yarışmamamız için bir neden yok.Yarışmayı  politik bir platform olarak değerlerdirmiyoruz'  İrlanda, Slovenya, İzlanda, Hollanda ve İspanya, kısa süre önce, İsrail'in katılması halinde Eurovision 2026'da yarışmayacaklarını duyurmuştu. 
 İspanya Kültür Bakanı Ernets Urtasun, 'Bir soykırımı normalleştirecek spor karşılaşmaları ve kültürel organizasyonlara katılmayı reddediyoruz' demişti. 
Kulislerden sızan haberlere göre, Eurovision Şarkı Yarışması'nı düzenleyen Avrupa Yayın Birliği (EBU) İsrail'e yarışmaya bu yıl katılmamasını ya da başka bir bayrak altında sahneye çıkmasını önerdi. 



Diğer Haberler