Müzik Haberleri

İSRAİL´DE YAPILACAK EUROVISION YARIŞMASINI BOYKOT ÇAĞRISI

10 Eylül 2018 Pazartesi 21:16

İsrail´de yapılacak 64. Eurovision Şarkı Yarışması´nın boykot edilmesine İngiliz The Guardian gazetesinde yayımladıkları mektupla destek verdi.

Dünya çapında ünlü 140 sanatçı, İngiliz Guardian Gazetesi´nde yayınlanan mektupta, İsrail´de yapılacak 64. Eurovision Şarkı Yarışması finallerinin boykot edilmesi için çağrı yaptı. Mektupta, "Biz, burada imzası bulunan sanatçılar, Filistinli sanatçıların İsrail´in ev sahipliğinde yapılacak 2019 Eurovision Şarkı Yarışması´nı boykot çağrısını destekliyoruz. Filistinliler, özgürlüklerine, adalet ve eşit haklara kavuşana kadar onları temel haklarından mahrum eden devlet ile işler eskisi gibi yürütülmemeli." ifadelerine yer verildi.
İsrail´in geçen yılki Eurovision yarışmasını kazanmasının ardından İsrail ordusunun Gazze´de aralarında 6 çocuğun da bulunduğu 62 silahsız Filistinli göstericiyi öldürdüğü ve yüzlercesini de yaraladığı hatırlatılan mektupta, " İsrail, Filistinlilerin temel haklarını on yıllardır olduğu gibi ihlal etmeyi sürdürdüğü müddetçe 2019 Eurovision yarışmasının bu ülkede yapılması boykot edilmeli." çağrısında bulunuldu.
Avrupa Yayın Birliğinin (EBU), yarışmayı Kudüs´te yapmayı planlayan İsrail´den yarışmanın yerini değiştirmesi talebinin de yetersiz olduğu belirtilen mektupta, " İsrail´in ev sahipliği iptal edilmeli ve yarışma daha iyi insan hakları sicili olan başka bir ülkeye taşınmalı." önerisi yapıldı.
Portekiz´in Lizbon kentinde mayıs ayında yapılan 63. Eurovision Şarkı Yarışması´nı İsrail´i temsilen Netta Barzilay "Toy" adlı şarkısıyla kazanmıştı. Yarışma sonrası Barzilay, " İsrail´i ve Kudüs´ü çok seviyorum.´´ şeklinde açıklama yapmıştı.



Diğer Haberler

NUR YOLDAŞ HASTANEYE KALDIRILDI
NUR YOLDAŞ HASTANEYE KALDIRILDI
17 Nisan 2024 Çarşamba 15:11

ŞAKİR ÖNER GÜNHAN YAŞAMINI YİTİRDİ
ŞAKİR ÖNER GÜNHAN YAŞAMINI YİTİRDİ
13 Nisan 2024 Cumartesi 13:37

KISS DE SATTI!
KISS DE SATTI!
06 Nisan 2024 Cumartesi 13:13

AHMET ÇUHACI YAŞAMINI YİTİRDİ
AHMET ÇUHACI YAŞAMINI YİTİRDİ
03 Nisan 2024 Çarşamba 18:13