Müzik Haberleri

FİLM KADAR GÜZEL SOUNDTRACK BOHEMIAN RHAPSODY

02 Kasım 2018 Cuma 19:41

Freddie Mercury ve Queen grubunun öyküsünü anlatan Bohemian Rhapsody filminin soundtrack albümü yapıtın gösteriminden kısa süre, 19 Ekim tarihinde satışa çıktı. CD formatında plakçıda ve internet ortamında müzikseverlere sunulan albüm için Arka Pencere Mecmua´nın Ekim 2018 sayısında yayınlanan yazıdan bir bölümü aktarıyoruz:

Yıllardır niyetlenildiği halde bir türlü çekilemeyen film için Brian May’in ne gibi malzeme toparladığını çok merak ediyorduk doğrusu.
May yakın tarihli bir şöyleşide şunları söylüyor: ‘Ekiple Bohemian Rhapsody’e şarkı seçerken birincil hedef ister stüdyo çalışması, ister konser kaydı olsun senaryoya azami ölçüde hizmet edebilecek materyali bulmaktı. Hit parçaları bir araya getirip filmin ticari şansını arttırmaktan çok, öykünün akışına uygun müziklerin peşinden gittik’.
Arşivden sıra dışı kayıtları ayıklayabilmek amacıyla aylar süren tarama yapılmış ve filmde bölüm bölüm kullanılan parçalardan albüme 22 tanesi alınmış.Albüm için özellikle az bilinen konser kayıtları, hit parçaların yeni versiyonları ve stüdyo kayıtları seçilmiş. Repertuvar şöyle;
Brian May’in, yeniden düzenlediği ünlü 20th Century Fox Fanfare’yle açılıyor albüm. Ardından Somebody To Love geliyor.
13 Temmuz 1985 tarihli efsane Live Aid konserinden beş parçanın (Bohemian Rhapsody, Radio Ga Ga, Ay-Oh, Hammer To Fall, We Are The Champions) kaydı ilk kez bu projeyle bir albüme giriyor.
Daha önce yayınlanmamışlardan Fat Bottomed Girls de Jazzworld Tour Paris 1979 kaydıyla koyulmuş albüme (Jazzworld Tour).
Now I’m Here’in 1975’te Londra’da Hammersmith Odeon’da kayda alınmış versiyonu tercih edilirken, Freddie ile Brian’lı Love of My Life’ın düeti Ocak 1985’te gerçekleşmiş Rio Rock Festivali’nden seçilmiş.
We Will Rock You ise stüdyo versiyonu gibi başlıyor ve sonradan konser ortamına dönüyor. Tamamen bu film için üretilmiş bir çalışma.
Don’t Stop Me Now’da ise Brian May’in taze taze çaldığı gitar bölümleri var; Queen’in 2018 soundu yani.
Sıradaki Doing All Right aslında Brian May ile Roger Taylor’ın Queen öncesi Tim Staffell’le çaldıkları Smile grubuna ait parça. Freddie’yi de alıp Queen’ı kurduklarında ilk albümlerine koymuşlar. Staffell’i bulup Abbey Road Stüdyolarında Doing All Right’ı yarım asır sonra yeniden kaydetmiş Brian May.
Keep Yourself Alive (The Rainbow konserinden), Killer Queen, Crazy Little Thing Called Love, Another One Bites The Dust, I Want To Break Free, Under Pressure (David Bowie ile), Who Wants To Live Forever, Don´t Stop Me Now (gözden geçirilmiş versiyon), filmi kapatan The Show Must Go On listedeki diğer yapıtlar.



Diğer Haberler

'HASTALIK BENİ DURDURAMAZ'
'HASTALIK BENİ DURDURAMAZ'
24 Nisan 2024 Çarşamba 13:13

CRR'DE 'CAZ YAĞMURU'
CRR'DE 'CAZ YAĞMURU'
20 Nisan 2024 Cumartesi 14:16

İZEL-ÇELİK-ERCAN YENİDEN DAĞILDI
İZEL-ÇELİK-ERCAN YENİDEN DAĞILDI
20 Nisan 2024 Cumartesi 12:59

NUR YOLDAŞ HASTANEYE KALDIRILDI
NUR YOLDAŞ HASTANEYE KALDIRILDI
17 Nisan 2024 Çarşamba 15:11

ŞAKİR ÖNER GÜNHAN YAŞAMINI YİTİRDİ
ŞAKİR ÖNER GÜNHAN YAŞAMINI YİTİRDİ
13 Nisan 2024 Cumartesi 13:37