Müzik Haberleri

FERHAT TUNÇ SERBEST KALDI

14 Ocak 2019 Pazartesi 13:12

Atatürk Havalimanı´nda gözaltına alınan Ferhat Tunç, ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldı. Bakırköy Adliyesi önünde savcılık işlemlerinin ardından konuşan Ferhat Tunç, “Bundan iki hafta önce ailemi ziyaret etmek için Almanya´ya gitmiş ve giderken bir sorun yaşamamıştım.
Ancak, dün akşam dönüşünde, ‘Hakkınızda yakalama kararı ver, sizi tutuyoruz´ dediler. Hakkımda açılmış birçok dava var. Soruşturmalar var. Davalardan bir tanesi 2 yıla yakın aldığım ceza istinaf mahkemesinde.

Tam onu beklerken, böyle bir yakalama kararı sürpriziyle karşılandım. ‘Acaba yurtdışına gitti, artık gelmesin´ diye bir tavır mı diye düşündüm. Ben yurtdışında yaşamak istemiyorum. Bedeli ne olursa olsun bu ülkede sanat yaptık, bu ülkede kardeşlik için barış için şarkılarımızı söyledik. Cezaevinde de olsa burada yaşayacağız. Dolayısıyla sürgünde yaşamak, sürgünde ahlanıp, vahlanmak istemiyorum.

Her şeye rağmen bu ülkede yaşayan bütün insanları ve bu ülkeyi seviyorum. Bu duruma sevinsem mi, üzülsem mi anlam veremedim. İki ayrı dava var. Bir tanesi örgüt üyeliğinden, bir tanesi de örgüt propagandasından. ” dedi.

‘SÜRGÜNÜ KABUL ETMİYORUM´

“Serbestim, ama yarın serbest miyim, bunu bilemem” diyen Tunç, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu ülkede düşüncelerini ifade eden hiç kimsenin eskisi kadar özgür ve serbest olamayacağı kesin. Bu ülkede yaşamaya devam edeceğim, dışarıya çıkmayacağım, sürgünü kabul etmiyorum. Cezaevinde yıllarımı da geçirsem bu ülkede olacak her şey.”
Dün akşam tarifeli uçakla Almanya’dan gelen Tunç hakkında, pasaport işlemleri sırasında, Diyarbakır’da yürütülen bir soruşturma kapsamında yakalama kararı olduğu tespit edildi. Burada gözaltına alınan Tunç, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Atatürk Havalimanı Şube Müdürlüğü’ne götürüldü. Tunç, işlemlerinin tamamlanmasının ardından, sabah saatlerinde Bakırköy Adliyesi’ne sevk edildi. Tunç, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, “Almanya’dan gelirken ‘aranıyorsun’ dediler havaalanında gözaltı işlemi yapılıyor” dedi.



Diğer Haberler