Müzik Haberleri

BUGÜN ´ULUSLARARASI CAZ GÜNÜ´

30 Nisan 2018 Pazartesi 09:25

Uluslararası Caz Günü, İstanbul’da da çeşitli mekânlardaki konserlerle kutlanıyor. Garanti Bankası’nın sponsorluğunda gerçekleştirilecek Garanti Caz Yeşili konserleri, Uluslararası Caz Günü’nde, ‘Beş konser tek akşam’ sloganıyla beş farklı mekânda gerçekleştirilecek. İşte konserler:

Donny McCaslin Group - Zorlu PSM
Üç Grammy adaylığıyla kendi jenerasyonun önde gelen isimlerinden biri olan Amerikalı bir caz saksafoncusu olan Donny McCaslin besteci ve müzisyen kimliği ile sadece caz sahnesinde değil, rock ve elektronik müzik türlerinde de saygı duyulan bir isim. David Bowie ile gerçekleştirdiği iş birliğiyle ismini geniş kitlelere tanıyan McCaslin, Zorlu PSM Studio’da sahne alıyor. Etkinlik 20.30’da başlıyor.

Petros Klampanis feat. Baha Yetkin - The Badau
Yunanistan’ın Zakynthos şehrinde doğan Petros Klampanis, Amsterdam Konservatuarı ve New York’ta, Aaron Copland School of Music’teki eğitimlerini tamamladı. Dünyanın dört bir yanında pek çok önemli sahnede performanslar veren Klampanis, bir süredir müzik çalışmalarını Londra’da sürdüren Baha Yetkin ile birlikte The Badau’da sahne alıyor. Etkinlik 21.00’da başlıyor.

Susanna Aleksandra & Matt Hall Quartet - Nardis Jazz Club
Estonyalı jazz vokalisti, besteci ve söz yazarı Susanna Aleksandra müzisyen bir aileye doğan ve evdeki jam session’larla büyüyen bir sanatçı. Müzik vasıtasıyla farklı yerlere seyahat edip izleyiciyle kendi dillerinde konuşmaya çalışan Susanna Aleksandra’ya Kaan Bıyıkoğlu, Matt Hall ve Ekin Cengizkan’dan oluşan bir ekip eşlik edecek ve performanslarını Nardis Jazz Club’ta sergileyecek. Etkinlik 21.30’da başlIyor.

Girls in Airports - Salon İKSV
Caz, indie ve folk’u birleştiren Danimarkalı grup, coğrafi sınırları ve türlerini tanımayan, doğaçlama odaklı işlerle takdir topladı. Yaptıkları müziği, King Crimson’ın pastoral dokuları, Pink Floyd’un erken enstrümantal dönemleri, Brian Eno’nun atmosferik alanları ve Donny McCaslin’in Bowie’nin veda albümü ‘Blackstar’daki karanlık saksofonlarının bir harmanı olarak niteleyen grup, caza yeni bir pencereden bakmayı hedefliyor. Girls in Airports, Salon İKSV’de sahne alıyor. Etkinlik 21.30’da başlıyor.

The Nels Cline 4 - Babylon
Nels Cline’nın son projesi olan The Nels Cline 4, elektrik ve akustik gitarı merkezine alarak modern cazın sınırlarını keşfe çıkıyor. Nels Cline’a gitarist Julian Lage, Tom Rainey ve Jorge Roeder eşlik edecek. Babylon’daki etkinlik 21.30’da başlıyor.

Caza sinemayla devam etmek isteyenlere
Garanti Caz Yeşili, ‘İçinden Caz Geçen Filmler’ serisinin üçüncü filmiyle bomontiada ALT’ta sinemaseverlerle buluşacak. Sinema ve müziği buluşturan gösterimler kapsamında Blue Blues Band’in hikâyesini anlatan belgesel film Blue, bugün saat 17.30’da izlenebilecek. Caz gününden sonra da program devam edecek. 27 Mayıs’ta ‘One More Time With Feeling’, 30 Eylül’de ‘Inside Llewyn Davis’, 28 Ekim’de ‘Searching for Sugarman’, 25 Kasım’da ‘Nublu’ ve 30 Aralık’ta ‘England is Mine’ izleyicilerle buluşacak



Diğer Haberler

'HASTALIK BENİ DURDURAMAZ'
'HASTALIK BENİ DURDURAMAZ'
24 Nisan 2024 Çarşamba 13:13

CRR'DE 'CAZ YAĞMURU'
CRR'DE 'CAZ YAĞMURU'
20 Nisan 2024 Cumartesi 14:16

İZEL-ÇELİK-ERCAN YENİDEN DAĞILDI
İZEL-ÇELİK-ERCAN YENİDEN DAĞILDI
20 Nisan 2024 Cumartesi 12:59

NUR YOLDAŞ HASTANEYE KALDIRILDI
NUR YOLDAŞ HASTANEYE KALDIRILDI
17 Nisan 2024 Çarşamba 15:11

ŞAKİR ÖNER GÜNHAN YAŞAMINI YİTİRDİ
ŞAKİR ÖNER GÜNHAN YAŞAMINI YİTİRDİ
13 Nisan 2024 Cumartesi 13:37