Senaryosunu İbrahim Büyükak’ın yazdığı, yapımcılığını BKM’nin, yönetmenliğini Bedran Güzel’in üstlendiği sezonun iddialı komedi filmi ‘Bayi Toplantısı’ndan ilk fragman yayınlandı. Filmin başrolünde İbrahim Büyükak, Doğu Demirkol, Onur Buldu, Büşra Pekin ve Safa Sarı yer alıyor.
SİYAD üyesi altı deneyimli kalem vizyonu 5 üzerinden notluyor... Yıldızlı Pekiyi, her hafta sizinle!
Vizyon tarihi son olarak 26 Mart 2021 olarak duyurulan Godzilla vs. Kong'dan fragman geldi. 26 Mart'ta sinemalarda salonlarıyla birlikte HBO Max platformunda da yayına açılacak Godzilla vs. Kong için yapım şirketi Legendary Entertainment ile dağıtımcı Warner Bros. arasındaki tartışma büyüyor. Warner Bros. filmin sadece sinemalarda gösterilmesini isterken yapmcı şirket ise coronanın verdiği ekonomik zararları HBO Max'le telafi çabasında.
Sinema tarihinde bugün neler yaşandı? İşte tarihin sayfalarından bir kaç önemli not:
2013 yılında hayatını kaybeden, Türkiye'de piyanist şantörlüğü başlatan Ferdi Özbeğen’in hayatı film oluyor. Yapımcılığını Fikret Bakıcın’ın üstlendiği, senaryosunu Ebru Yaşar Seçen’in yazdığı filmin çekimleri, Haziran'da başlayacak. Hürriyet Gazetesi'nde Behlül Aydın imzasıyla yayınlanan habere göre Bakıcın, yapımın detaylarını şöyle anlattı:
Jane Wyatt bir zamanlar başarılı bir şarkıcıydı. Ta ki kaza geçirene dek… Kazadan sonra tekerlekli sandalyeye mahkum olmuştu. En yakın arkadaşı kekeme Joey'di (Forest Whitaker). İkisi de görünmeyen bir dünya ve melekler üzerine sohbet ederlerdi sık sık. Sonunda birlikte Memphis'e doğru yola çıkmaya karar vermişlerdi. Amaçları, meleklerle ilgili kitaplar kaleme alan ünlü yazarın konferansına katılmaktı.
Baba Zula’nın filme yazdığı müzikleri yeterli bulmayan Derviş Zaim, Şenol Filiz-Birol Yayla ikilisinin Bab-ı Esrar albümünden de parçalar alıyor. Hatta bu parçaların sayısı Baba Zula’nınkileri aşıyor. Filiz ile Yayla, istemleri dışında işin içine giriyor açıkçası. 1995 tarihli ikinci albümleri Bab-ı Esrar’daki şarkıların bir bölümünün Tabutta Rövaşata filminde kullanılması albümün tanıtımına önemli katkıda bulunuyor aslında. Özellikle Bab-ı Esrar parçası çok dikkat çekiyor, filmle özdeşleşiyor.
Haftanın filmleriyle ilgili sinema eleştirmenleri köşelerinde neler yazdı; nelere dikkat çekti. İşte eleştirilerden özet bölümler: