Müzik Haberleri

BAKIRKÖY´DE GRUP YORUM COŞKUSU

29 Haziran 2015 Pazartesi 11:37

İstanbul Valiliği’nin “toplumun tepkisine yol açıp, infial yaratabileceği” gerekçesiyle yasakladığı, mahkeme kararıyla yasağın delindiği Grup Yorum’un 30. yıl kutlama konseri, Bakırköy Halk Pazarı’nda büyük coşkuyla gerçekleşti.

On binlerce kişinin katıldığı konser için izleyiciler öğle saatlerinden itibaren konser alanına akın etti. Konser alanı dışında polisin neredeyse her noktaya arama noktası koyduğu konserde izleyiciler, 16.00’da kapıların açılmasıyla alanı doldurmaya başladı. Bu arada konser alanına girişte, Gezi Direnişi sırasında polisin ateşlediği gaz kapsülüyle başından vurularak yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın posteri asıldı.
Konser için kurulan büyük ekranlardan Gezi Direnişi’nin görüntülerinin verilmesiyle birlikte kalabalık “Her yer Taksim, her yer direniş”, “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam”, “Berkin Elvan 15’inde bir fidan”, “Grup Yorum halktır, susturulamaz” sloganları attı. İzleyiciler hep bir ağızdan Grup Yorum’un şarkılarına eşlik etti. Konser, tüm coşkusu ile gece geç saatlere kadar devam etti.
Konserde, İstanbul Caz Festivali kapsamında İstanbul´da bulunan Joan Baez de sahne aldı. Baez, “ 20 Yıl önce de Grup Yorum´un yanındaydım. Şimdi de yanlarındayım” dedi. Ayrıca Baez’e Grup Yorum’un polis tarafından kırılmış gitarı grup tarafından sahnede hediye edildi.





Diğer Haberler

'HASTALIK BENİ DURDURAMAZ'
'HASTALIK BENİ DURDURAMAZ'
24 Nisan 2024 Çarşamba 13:13

CRR'DE 'CAZ YAĞMURU'
CRR'DE 'CAZ YAĞMURU'
20 Nisan 2024 Cumartesi 14:16

İZEL-ÇELİK-ERCAN YENİDEN DAĞILDI
İZEL-ÇELİK-ERCAN YENİDEN DAĞILDI
20 Nisan 2024 Cumartesi 12:59

NUR YOLDAŞ HASTANEYE KALDIRILDI
NUR YOLDAŞ HASTANEYE KALDIRILDI
17 Nisan 2024 Çarşamba 15:11

ŞAKİR ÖNER GÜNHAN YAŞAMINI YİTİRDİ
ŞAKİR ÖNER GÜNHAN YAŞAMINI YİTİRDİ
13 Nisan 2024 Cumartesi 13:37