Sinema Haberleri

ANKARA´DA LEGOLARDAN FİLM YAPTILAR

02 Mayıs 2016 Pazartesi 14:57

Ankara’da yaşayan sığınmacı ailelerin çocukları, festival kapsamında hafta sonu düzenlenen etkinlikte Legolarla canlandırma film yaptılar.
27. Ankara Uluslararası Film Festivali, kentteki sığınmacı ailelerin çocuklarına farklı bir hafta sonu yaşattı. Çocuklar, Legolarla film yapmaya tanıklık ettiler.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği, Halkbank’ın ana sponsorluğunda gerçekleştirilen 27. Ankara Uluslararası Film Festivali, büyükler kadar küçük izleyiciler için de özel programlar hazırladı. Çocuklar için düşünülen programlardan birisi, Ankara’da yaşayan sığınmacı ailelerin çocuklarına yönelikti.

Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği´nin işbirliği ile 30 Nisan ve 1 Mayıs tarihlerinde, Altındağ - Battalgazi Mahallesi´nde yeni açılan SGDD-ASAM Çocuk Koruma Merkezi´nde gerçekleştirilen Stop Motion Atölyesi´nde çocuklar, heykel sanatçısı Aykut Öz´ün rehberliğinde kendi canlandırma filmlerini hazırladılar. Lego parçalarının adım adım bir araya getirilip, fotoğraflanmasıyla ortaya çıkan canlandırma filmler, çocukların stop motion tekniğinin sunduğu imkanlarla tanışmasını sağladı. Etkinliğe katılan çocuklar yaratıcılıklarını geliştirirken, keyifli bir hafta sonu da yaşadılar.

ÇİN ÇOCUK FİLMLERİ

Festivalin “Çocukların Festivali: Büyüklere Yer Yok!” başlıklı bölümü kapsamında gerçekleştirilen bu atölyenin yanı sıra, küçük sinemaseverler, Çin çocuk sinemasının örnekleriyle buluşturacak özel gösterimler, Kızılay Büyülü Fener Sineması´nda sürüyor. Çin Uluslararası Çocuk Filmleri Festivali desteği ve işbirliği ile seçilen bir animasyon, iki kurmaca film, 7-12 yaş arası çocuklar tarafından izlenebilecek.

Gösterimlerin ilki dün sabah yapıldı. Çoğunluğu sığınmacı ailelerin çocukları olmak üzere küçük izleyiciler, “Küçük Mutlu Denizaltı 3” filmini izlediler.



Diğer Haberler