Sinema Haberleri

ALTIN PORTAKAL'DAKİ DÜNYA SİNEMASI BÖLÜMÜNDE NELER VAR!

09 Ekim 2019 Çarşamba 17:07

26 Ekim’de başlayacak 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin Dünya Sineması bölümünde yer alacak filmler belli oldu. 10 filmlik seçkide Cannes’dan Venedik’e, Sundance’ten Toronto’ya, dünyanın önemli festivallerinde büyük ilgi görmüş filmler yer alıyor. Yılın en iyi romantik komedilerinden sayılan Billie Piper filmi “Rare Beasts / Ayrık Otları” ve Lauren Greenfield’in Oscar’ın güçlü adaylarından biri olarak gösterilen belgeseli “The Kingmaker / İpleri  Elinde Tutan Kadın”, Türkiye prömiyerlerini 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde yapacak. Cannes’da yarışma dışı gösterilen “Diego Maradona” adlı belgesel de seçkinin merak uyandıran bir diğer filmi.

Bong Joon Ho’nun Cannes’da Altın Palmiye’yi kazanan karakomedisi “Parasite / Parazit”, Karim Aïnouz’un Cannes’ın Belirli Bir Bakış bölümünde En İyi Film seçilen son filmi “The Invisible Life Of Eurídice Gusmão / Görünmez Yaşam”, Céline Sciamma’nın Indiwire’ın “Yılın En İyi Filmi” olarak duyurduğu ve Cannes’da En İyi Senaryo Ödülü’nün yanı sıra, Kuir Palmiye’yi de alan draması “Portrait Of A Lady On Fire / Alev Almış Bir Genç Kızın Portresi”, Antalya’da ilk kez gösterilecek.

Dünya Sineması’nın merak uyandıran  diğer filmleri şöyle: Romanyalı yönetmen Anca Damian’ın Strasbourg Fantastik Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nü kazanan son filmi “Marona’s Fantastic Tale / Bir Köpeğin Fantastik Hikâyesi”, Brezilyalı yönetmen Alejandro Landes’in San Sebastián’da En İyi Film seçilen ve Sundance’in Dünya Sineması bölümünde Jüri Özel Ödülü’nü kazanan filmi “Monos”, Japon yönetmen Hirokazu Kore-eda’nın son filmi “The Truth / Saklı Gerçekler” ve Fransız aktör Nicolas Bedos’un Daniel Auteuil, Guillaume Canet ve Fanny Ardant gibi Fransız sinemasının usta isimlerini bir araya getirdiği komedisi “La Belle Epoque / Yeni Baştan”.

PROGRAM 17 EKİM’DE AÇIKLANACAK

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in ev sahipliğinde düzenlenecek olan 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin İdari Direktörlüğünü Cansel Çevikol Tuncer, yönetmenliğini Ahmet Boyacıoğlu üstlenirken, sanat yönetmenliğini Başak Emre, Antalya Film Forum’un yöneticiliğini ise Olena Yershova Yıldız yürütecek. 56. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin genel programı 17 Ekim’de açıklanacak.



Diğer Haberler

25 YIL ÖNCE GÖÇÜP GİTTİ BİR SABAH VAKTİ
25 YIL ÖNCE GÖÇÜP GİTTİ BİR SABAH VAKTİ
03 Temmuz 2025 Perşembe 13:47

YÜCEL ERTEN GÖZALTINA ALINDI
YÜCEL ERTEN GÖZALTINA ALINDI
01 Temmuz 2025 Salı 20:47

ADANA ALTIN KOZA İÇİN BAŞVURU ZAMANI
ADANA ALTIN KOZA İÇİN BAŞVURU ZAMANI
01 Temmuz 2025 Salı 13:54

RTÜK KANALLARA CEZA YAĞDIRDI
RTÜK KANALLARA CEZA YAĞDIRDI
26 Haziran 2025 Perşembe 19:22

KIM KARDASHIAN BİR KEZ DAHA BEYAZPERDEDE
KIM KARDASHIAN BİR KEZ DAHA BEYAZPERDEDE
26 Haziran 2025 Perşembe 08:12