Müzik Haberleri

43. İSTANBUL MÜZİK FESTİVALİ TÖRENLE AÇILDI

31 Mayıs 2015 Pazar 21:18

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Borusan Holding sponsorluğunda düzenlenen 43. İstanbul Müzik Festivali, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan açılış töreni ve konseriyle başladı. Festivalde yer alan sanatçıların yanı sıra sanat dünyasından isimlerin katıldığı açılış töreni ve konseri, İKSV Resmi İletişim Sponsoru Vodafone’nun katkılarıyla internet üzerinden canlı yayınlandı. 43. İstanbul Müzik Festivali, 29 Haziran tarihine kadar “Kültürel Manazaralar” temasıyla 27 konserde 600’e yakın yerli ve yabancı sanatçıyı İstanbul’da ağırlayarak klasik müzik severlere yine dopdolu bir Haziran ayı yaşatacak.
İstanbul Müzik Festivali’nin her yıl, Türkiye’de klasik müziğin gelişimine katkıda bulunmuş sanatçılara verdiği Onur Ödülü bu yıl, çok sesli batı müziğinin gelişip yaygınlaşmasına yönelik çalışmalarıyla Türkiye’nin kültür-sanat hayatına kattığı değer ve 50 yılı aşan eğitimci kimliğiyle birçok müzisyen ile müzikoloğun yetişmesindeki değerli emekleri nedeniyle Prof. Filiz Ali’ye takdim edildi. 1998 yılında kurduğu Ayvalık Uluslararası Müzik Akademisi ile pek çok genç müzisyenin kariyerine de eşsiz katkılarda bulunan piyanist, müzikolog, müzik eleştirmeni ve yazar Prof. Filiz Ali’ye ödülünü Bülent Eczacıbaşı verdi.
Törenin ardından İstanbul Müzik Festivali, Hasan Niyazi Tura’nın festival tarafından sipariş edilen yeni eserinin dünya prömiyeriyle açıldı. Hasan Niyazi Tura’nın Çanakkale Savaşı’nın 100. yılına ithafen, Çanakkale gazisi dedesi anısına yazdığı Şehidin Türküsü adlı eserini şef Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası (BİFO) ve tenor Serkan Bodur seslendirdi. Orkestra daha sonra, yurtdışındaki pek çok yarışmadan ödüllerle dönen 18 yaşındaki genç piyanist Can Çakmur’a eşlik ederek Shostakovich’in 2. Piyano Konçertosu eserini icra etti. Konser BİFO’nun seslendirdiği, festivalin temasına atıfta bulunan Mussorgsky’nin Bir Sergiden Tablolar adlı eseriyle sona erdi.



Diğer Haberler

İZEL-ÇELİK-ERCAN YENİDEN DAĞILDI
İZEL-ÇELİK-ERCAN YENİDEN DAĞILDI
20 Nisan 2024 Cumartesi 12:59

NUR YOLDAŞ HASTANEYE KALDIRILDI
NUR YOLDAŞ HASTANEYE KALDIRILDI
17 Nisan 2024 Çarşamba 15:11

ŞAKİR ÖNER GÜNHAN YAŞAMINI YİTİRDİ
ŞAKİR ÖNER GÜNHAN YAŞAMINI YİTİRDİ
13 Nisan 2024 Cumartesi 13:37

KISS DE SATTI!
KISS DE SATTI!
06 Nisan 2024 Cumartesi 13:13

AHMET ÇUHACI YAŞAMINI YİTİRDİ
AHMET ÇUHACI YAŞAMINI YİTİRDİ
03 Nisan 2024 Çarşamba 18:13