Müzik Haberleri

19. ROXY MÜZİK GÜNLERİ BAŞLIYOR

09 Nisan 2015 Perşembe 22:51

Türkiye’nin uzun soluklu müzik yarışmalarından “Roxy Müzik Günleri”, 19. yılında “Hayat Bu Kapağın Altında” desteğiyle kendi tarzının peşinden koşan müzisyenleri geleceğe taşıyor. 6 Nisan–4 Mayıs tarihlerinde başvuruların kabul edileceği yarışmada kazananlar, 22 Mayıs tarihindeki ödül töreninde açıklanacak.
19. Roxy Müzik Günleri’ne, 18 yaşından büyük tüm amatör ve profesyonel katılımcılar grup ve/veya sanatçının kendi bestesi ile katılabiliyor. Adaptasyon, remix çalışmaları kabul edilmiyor. Başvurular cd/audio ve ya mp3 formatında www.roxymuzikgunleri.com adresinden online olarak veya posta yoluyla yapılabiliyor. Başvuru formu ve detaylı katılım koşullarına www.roxymuzikgunleri.com sitesi üzerinden erişilebiliyor.

19. Roxy Müzik Günleri’nde katılımcılar, müzik dünyasının önemli isimlerinden oluşan jüri üyeleri; Aylin Aslım, Barış Akpolat, Ceylan Ertem, Ege Çubukçu, Hakan Tamar, Hakan Polat, Harun Tekin, Kanat Atkaya, Koray Candemir, Melis Danışmend, Özge Fışkın, Murat Hasarı, Ömer Ahunbay, Taner Öngür, Tarkan Gözübüyük, Tayfun Polat, Tibet Ağırtan ve Turgay Gülaydın tarafından değerlendirilecek.

Finallere katılmaya hak kazanan grup/sanatçıların, 11 Mayıs’ta www.roxymuzikgunleri.com üzerinden açıklanacağı yarışmada finalist gruplar 18-19-20 Mayıs tarihlerinde Roxy Club’da canlı performanslarını sahneleyecekler. Dereceye giren gruplar ise 22 Mayıs 2015 gecesi yapılacak ödül töreninde açıklanacak.

Roxy Müzik Günleri, bugüne kadar Kurban, Teoman, Aylin Aslim, Ceylan Ertem, Hayko Cepkin, Direc-t, Replikas, Nekropsi, Gece, Melis Danismend, Gevende, Pickpocket, Ergün Şenlendirici, Dorian, Deja Vu, Softa, Eskiz , On Your Horizon, Fairuz Derin Bulut, gibi birçok ünlü ismi müzik dünyasına kazandırdı.

Hayat Bu Kapağın Altında desteğiyle 19’cusu gerçekleşen Roxy Müzik Günleri’ne, 1996 yılından beri 2420 müzik grubu, yaklaşık 11.400 müzisyen, ve finalde yarışma hakkında sahip 336 grup ile 41.500 müzik sever tanıklık etti.

19. Roxy Müzik Günleri Takvimi:
06 Nisan-04 Mayıs 2015 Başvuru tarihleri
11 Mayıs 2015 Jüri değerlendirme ve finalistlerin belirlenmesi
18-19-20 Mayıs 2015 Finalistlerin performans günleri
22 Mayıs 2015 Final Gecesi & Ödül Töreni


19. Roxy Müzik Günleri başvuru koşullarına www.roxymuzikgünleri.com üzerinden ulaşılabilir.

19. Roxy Müzik Günleri’ne katılmak isteyen müzisyen ve gruplar başvurularını online olarak yapabileceklerdir. 4 Nisan – 4 Mayıs 2015 tarihleri arasında kendi besteleri olan en az 2 en fazla 4 parçayı www.roxymuzikgunleri.com sitesinden yükleyeceklerdir.

Başvuru koşulları

1. Yarışma amatör ve profesyonel tüm katılımcılara açıktır.
2. Yarışmaya 18 yaşından büyükler katılabilir.
3. Katılan her eser, grup üyelerinden en az bir kişiye ait olmalıdır. Adaptasyon, remix çalışmaları kabul edilmeyecektir. Eserlerde jürinin yarışma sırasında algılayamadığı bir alıntı çıkması durumunda sorumluluk kabul edilmez, tüm sorumluluk gruba aittir.
4. Adaylar eserlerini “mp3” formatında kaydedeceklerdir.
5. Yarışmaya başvurabilmek için en az 2 en fazla 4 eser bulunmalıdır. Finalistler yarışma sırasında başvurularında kullandıkları 2 veya 3 eseri seslendireceklerdir.
6. Başvurular 4 Nisan’da başlar ve 4 Mayıs 2015 tarihinde saat 23:59’da sona erer. Gruplar, eserlerini bu tarihe kadar başvuru formuyla birlikte www.roxymuzikgunleri.com internet sitesinden online olarak yapacaklardır. 5 Mayıs 00:00 itibariyle başvurular sistemde otomatik olarak kapanacaktır.
7. Finallere katılmaya hak kazanan grup/sanatçılar 12 Mayıs 2015 Salı günü www.roxymuzikgunleri.com internet adresinden, basın yayın organlardan ve sosyal medya aracılığıyla duyurulacaktır.
8. Finale kalan gruplar canlı performanslarını 18 – 19 – 20 Mayıs tarihlerinde Roxy’de sahneleyeceklerdir.
9. Dereceye giren gruplar 22 Mayıs 2015 Cumartesi gecesi yapılacak ödül töreninde açıklanacaktır.
10. Finale kalan grupların sahne alacağı gün ve saatler Roxy tarafından belirlenecek ve gruplara/sanatçılara bildirilecektir.
11. Roxy Müzik Günleri’ne destek veren kuruluşlarda çalışanlar yarışmaya katılamazlar.
12. Yapımcı şirketlerle kazanan gruplar arasında yapılacak anlaşmalarda Roxy taraf değildir.
13. İstanbul dışından finallere kalan grupların/sanatçıların yol ve konaklama masrafları Roxy tarafından karşılanacaktır.
14. Katılımcıların başvuruda bulundukları eserlerini, finallere kaldıkları takdirde canlı olarak sunmaları zorunludur.
15. Yarışmaya katılan gruplar, en az 2 kişiden oluşmalıdır.





Diğer Haberler