Sinema Haberleri

13. AKBANK KISA FİLM FESTİVALİ 13 MART´TA

02 Mart 2017 Perşembe 08:41

Bu yıl 13. yaşını kutlayacak Akbank Kısa Film Festivali 13 - 23 Mart tarihlerinde düzenlenecek. 13. Akbank Kısa Film Festivali, 10 gün boyunca yurt içi ve yurt dışından geniş katılımlı atölye çalışmaları, söyleşileri ve yarışmalı bölümleriyle zengin bir program sunacak. Festival, aynı zamanda bu yıl ilk kez açılan “FORUM” bölümüyle kısa filmlerin senaryo aşamasından desteklenmesi ve proje geliştirmeye yönelik eğitimler düzenlenmesini hedefliyor.
“Festival Kısaları”, “Dünyadan Kısalar”, “Kısadan Uzuna”, “Deneyimler”, “Belgesel Sinema”, “Perspektif”, “Özel Gösterim” ve “Forum” bölümlerinden oluşan festivalde Cannes, Berlin, Venedik gibi dünyanın önde gelen film festivallerinde yarışmış birçok filmin de yer aldığı, 37 ülkeden toplam 101 film izleyiciyle bulus¸acak.

Festival kapsamında ünlü yönetmenin geçtiğimiz sene hayatını kaybeden Abbas Kiarostami’nin 10 Derste Sinema belgeseli gösterilirken, ayrıca sineması üzerine bir de söyleşi gerçekleştirilecek. Kiarostami’nin yakın dostu görüntü yönetmeni Seifollah Samadian´ın da Abbas Kiarostami ile ilgili yaptığı 76 Dakika ve 15 Saniye belgeseli masterclass sırasında katılımcılarla buluşacak.

“Deneyimler” bölümünde bu yıl, yönetmen Aslı Özge’nin bol ödüllü ilk filmi Köprüdekiler ve son filmi Ansızın gösterilecek ve deneyimlerini aktaracağı bir söyleşi gerçekleştirilecek.

13. Akbank Kısa Film Festivali’nin “Kısadan Uzuna” bölümünde, yönetmeni Tayfun Pirselimoğlu’nun Venedik Film Festivali’nde gösterilen ilk kısa filmi Dayım ve ilk uzun metraj filmi Hiçbiryerde gösterilecek ve yönetmenle bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Balkan ülkelerine ayrılan “Özel Gösterim” bölümü ise bu yıl Istvan Kovacs ve Andrei Gruzsniczki´yi ağırlayacak.

13. Akbank Kısa Film Festivali kapsamında düzenlenecek Ulusal ve Uluslararası Yarıs¸ma’da jüri tarafından en iyi film olarak seçilecek yapımlar, Festival’in ardından “Ödüllü Filmler Üniversitelerde” etkinligˆi kapsamında Türkiye’nin çes¸itli üniversitelerinde gösterilecek.




Diğer Haberler