Sinema Haberleri

‘EMEK’LER BOŞA GİTTİ

16 Temmuz 2017 Pazar 20:59

Hürriyet Gazetesi yazarı Jale Özgentürk bugünkü (16.07.2017) yazısının bir bölümünü, yıkılan Emek Sineması´nın yerine dikilen ´Grand Pera´ alışveriş merkezine ayırdı:

‘EMEK’LER BOŞA GİTTİ

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nin simgelerinden biriydi Emek Sineması. Yapılan tüm itirazlar, eylemler fayda etmedi. Bünyesinde bulunduğu Beyoğlu’nun simgelerinden Cercle d’Oriant binasının alışveriş merkezine dönüştürülmesi projesiyle yıkılarak, her ne kadar bire bir sinema katına taşınsa da tarihe karıştı.

Grand Pera adıyla açılan alışveriş merkezine uğradım geçen gün. Hafta sonu olmasına rağmen içeride hemen hemen kimse yoktu. Mağazalar bomboş müşteri beklerken, Doğuş Grubu’nun yeniden Beyoğlu’na döndüğü The House Cafe de dahil cafeler, yeme içme mekanları bir iki müşteri ile günü kurtarmaya çalışıyordu.

Yani görüntü vahimdi. Ben de perakende sektörünün uzmanlarını aradım. Rakamlara göre değerlendirme yapmalarını istedim. Aldığım bilgilere göre İstanbul’daki tüm AVM’ler içinde cirosu en düşük mağazalar Grand Pera’daymış. AVM’de yer alan perakendeciler ciroya göre kira avantajıyla henüz seslerini çıkarmıyor olsalar da çare arıyorlarmış.

Sinema salonları da AVM’den farklı değilmiş. Ne yazık ki yukarı taşınan Emek de bomboşmuş.

Emek Sineması’nın hedef kitlesi küstürülerek yapılan110 milyon dolarlık yatırım kime yaradı belli değil. Umarım boşa gitmez!



Diğer Haberler