Müzik Haberleri

ÇEKMECELER´İN MÜZİK ALBÜMÜ PİYASADA

09 Mart 2015 Pazartesi 21:02

6 Mart’ta vizyona giren Çekmeceler filminin özgün müzikleri “Drawers” ismiyle dijital marketlerde satışa çıktı. Toplam 27 parçanın yer aldığı albümde; müzisyen Hasan Özsüt’ün besteleri bulunuyor.
Filmin orijinal müzikleri, Los Angeles’ta yaşayan Hasan Özsüt tarafından 6 aylık bir çalışma sonunda hazırlandı. Dinleyenleri çocukluğuna götürecek tınılar sunmayı amaçlayan Özsüt; orkestrasyonda, ‘müzik kutusu’nu anımsatan celesta ve fagot gibi masalsı enstrümanlara yer verdi. Işıl Özsüt’ün vokalleriyle hayat verdiği ve tamamı, genç Türk müzisyenlerden oluşan bir klasik müzik orkestrası tarafından seslendirilen eserler; İstanbul’da Babajim stüdyolarında kaydedildi.
Filmde ayrıca Johannes Brahms’ın “3. Senfoni”sinin Poco Allegretto bölümü; Leonard Bernstein ve Viyana Filarmoni yorumuyla kullanılırken, aynı eser Hasan Özsüt tarafından filme de uyarlandı.
Çekmeceler için ayrıca, Demir Demirkan, “Kahpe” adlı şarkısını hem 70’lerin tarzında bir müzikale göre, hem de 90’ların punk rock tarzında yeniden düzenledi. Müzikal için düzenlenen şarkı stüdyoda tüm oyuncular tarafından kaydedilirken, punk versiyonunu Tuğrul Tülek seslendirdi. Nazan Öncel’in filme verdiği “Hokka” ve “Canım” isimli iki parçası ise, oyuncu Seyhan Arman tarafından çekimler sırasında canlı olarak seslendirildi.


Albümün satışa çıktığı dijital marketler:
iTunes, YouTube Music Key, Spotify, Amazon Music, Google Play, Rdio, Deezer, Xbox Music, Rhapsody, eMusic, simfy, iHeartRadio, MixRadio, MediaNet, VerveLife, Wimp, Gracenote, Shazam, 7Digital, Juke, JB Hi-Fi, Slacker, Guvera, KKBox, Akazoo, Anghami, Spinlet, Neurotic Media, Yandex, Target Music, ClaroMusica, Play.me, Amazon On Demand



Diğer Haberler

'HASTALIK BENİ DURDURAMAZ'
'HASTALIK BENİ DURDURAMAZ'
24 Nisan 2024 Çarşamba 13:13

CRR'DE 'CAZ YAĞMURU'
CRR'DE 'CAZ YAĞMURU'
20 Nisan 2024 Cumartesi 14:16

İZEL-ÇELİK-ERCAN YENİDEN DAĞILDI
İZEL-ÇELİK-ERCAN YENİDEN DAĞILDI
20 Nisan 2024 Cumartesi 12:59

NUR YOLDAŞ HASTANEYE KALDIRILDI
NUR YOLDAŞ HASTANEYE KALDIRILDI
17 Nisan 2024 Çarşamba 15:11

ŞAKİR ÖNER GÜNHAN YAŞAMINI YİTİRDİ
ŞAKİR ÖNER GÜNHAN YAŞAMINI YİTİRDİ
13 Nisan 2024 Cumartesi 13:37