Müzik Haberleri

ALMANYA´NIN MÜZİK OSCARINA ADAY

11 Mayıs 2016 Çarşamba 15:00

Andante Dergisi´nin haberine göre 2009´dan beri her sene müziğin farklı dallarında eserler üreten besteci ve söz yazarlarina verilen ve Almanya’da müzik Oscar’ları olarak kabul edilen GEMA Vakfı Alman Müzik Yazarları Ödülü’ne (Deutsche Musikautorenpreis) bu yıl Ensemble için Müzik dalında Zeynep Gedizlioğlu aday gösterildi.
Son yılların en dikkat çeken bestecilerinden biri olarak başarılarıyla Avrupa ve dünyada kendinden çokça söz ettiren, eserleri dünyanın en ünlü sanatçıları ve topluluklarınca pek çok önemli konser organizasyonu ve festivalde seslendirilen Zeynep Gedizlioğlu, bu adaylıkla Alman Müzik Yazarları Ödülü´ne aday gösterilen ilk Türk bestecisi ünvanını aldı.
Müzik yaşamını Almanya’da sürdüren Zeynep Gedizlioğlu, 2012 yılında Ernst von Siemens Müzik Vakfı Bestecilik Ödülü’nü kazanmış ve 2014’te de ülkemizde Andante Dergisi’nin düzenlediği Donizetti Klasik Müzik Ödülleri’nde ‘Yılın Bestecisi Ödülü’ne değer görülmüştü.
Ensemble için Müzik dalında Zeynep Gedizlioğlu ile birlikte Alman besteciler Moritz Eggert (1965) ve Enno Poppe (1969) aday gösterildi.
Bu yılın jürisinde Annette Foks, Max Herre, Eva Kruse, Wolfgang Niedecken, Johannes X.Schachtner, Charlotte Seither, Stefan Stoppok’un yer aldığı GEMA Vakfı Alman Müzik Yazarları Ödülleri; audio-visual medya, jazz-crossover, ensemble icin müzik, ses icin müzik, pop/rock, hip hop- text, şarkı sözü, yaşam boyu başarı ödülü ve umut veren genç sanatçı ödülü kategorilerinde veriliyor. Gazeteci-yazar ve radyo-televizyon moderatörü Jörg Tadeusz’un sunuculuğunu üstlendiği görkemli ödül töreni 12 Mayıs’ta Berlin’deki Hotel Ritz Carlton’da düzenlenecek.
ÖZGÜN HABERE GİDİN



Diğer Haberler

'EUROVISION'U İSVİÇRE KAZANDI
'EUROVISION'U İSVİÇRE KAZANDI
11 Mayıs 2024 Cumartesi 20:45

İSRAİL EUROVISION'DA FİNALE KALDI
İSRAİL EUROVISION'DA FİNALE KALDI
10 Mayıs 2024 Cuma 10:11

KALBEN GÖZALTINA ALINDI
KALBEN GÖZALTINA ALINDI
08 Mayıs 2024 Çarşamba 14:05

EUROVISION'DA İLK FİLİSTİN KRİZİ!
EUROVISION'DA İLK FİLİSTİN KRİZİ!
08 Mayıs 2024 Çarşamba 08:14